cover

Misdemeanor

Misdemeanor

CD (2002) - Muse Entities / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Heavy metal / Stoner / Tungrock

Spor:
Let Me Know
Not the One
Annoying
Mastery
The Beer Hunter
Knowing
Parashoot
It's So Big
Trust
6R12

Referanser:
Black Sabbath
Kyuss

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Mean Machine

Tung svensk rock preget av 70-tall og moderne seige varianter som treffer sånn cirka midt på treet.

Dette bandet har holdt på i over ti år, men er først nå klare med sin langspiller-debut. I studio har de hatt med seg Entombeds Alex Hellid, som også er deres plateselskapssjef. Innholdet er tung og seig rock, ti låter med sterke referanser til eldre heavy rock. Det oser Black Sabbath av alle de 37 minuttene dette varer. Det blir aldri reindyrka stoner, men heller en slags rock'n'roll-variant.

Gitarduoen Jenny Möllberg og Sara Fredriksson drar i gang noen mektige riff. Kanskje ikke verdens mest oppfinnsomme, men tøft er det. De får til et massivt, sløyt og hårete sound, uten å kopiere andre band i samme bås. Misdemeanor på sitt beste beveger seg som en ti meter høy hunndjevel på jakt etter mannebein.

Vera Olofsson tilhører Ozzy Osbourne-skolen av vokalister, selv om hun kanskje ikke når helt opp til mesteren. Gitarveggen er ofte i sentrum av begivenhetene, sammen med bulderet og brakingen fra rytmeseksjonen gir den ofte lytteren lyst til å riste litt på luggen. Den låta som markerer seg etter de første gjennomlyttingene er The Beer Hunter. Mye på grunn av det underlige koret først, men også fordi dette er en av låtene som fenger aller mest.

Selv om det i blant låter svært så heftig mangler bandet de helt store låtene. Dette gjør at Misdemeanor foreløpig har litt igjen på å rykke opp i heavy rockens elitedivisjon. De har absolutt noe godt på gang, og kan med større variasjon og arbeid med låtene være verdt å følge med på ved neste korsvei. Denne gangen ble det et par hakk for anonymt.

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


New Order - Waiting For The Sirens' Call

(London Records 90 Ltd.)

Evighetsmaskinen New Order leverer langt over gjennomsnittet i sin andre vår.

Flere:

ballboy - The Royal Theatre
Diverse artister - St. Thomas