cover

Hoggin' all the Action

The Vineyards

CD (2006) - Rec90 / Sonet

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Punk / Garasjerock / Scandinavian rock

Spor:
Hoggin' All The Action, I See
Shuffle No.2
The Others
Rascal
Sire, It's the Bell Boy From Hull
First to Know
MI5
Leatherflute
...And the Devil That Is So Quick
Like She Said

Referanser:
MC5
The Rolling Stones
Iggy & The Stooges
The Hellacopters
The Datsuns
Cato Salsa Experience

Vis flere data

Se også:
Good Rock For Good People - The Vineyards (2005)

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Some killers, more fillers

Dette burde nok kanskje vært EP nummer to for The Vineyards før de ga seg ut på en hel skive.

En del fikk det med seg når The Vineyards EP-debuterte med Good Rock For Good People i 2005, og den firespors smakebiten hadde et par låter som lovet mye med tanke på en hel skive. General er et godt eksempel på det, det går jo omtrent ikke an å bli lei sånt noe. Men det spørs om ikke denne skiva også hadde burde vært en solid EP i stedet for en litt halvveis fullengder.

Hoggin' All the Action, I See åpner skiva på en måte som gjør at man kan høyne forhåpningene for resten. Den tar opp tråden der de slapp den på fjorårets EP. Men så kommer dødpunktene, litt oftere enn det man kan tillate, innimellom de gangene der de får det til å funke.

Like She Said er det "obligatoriske" ballade-alibiet deres, en greie jeg for min del mest sannsynlig aldri kommer til å skjønne meg på. Det eneste den tilfører er en avslutning som gjør meg enda litt mer likegyldig til skiva. Det blir litt unødvendig. Låta er uansett omstendighet svært ordinær og lett å forholde seg likegyldig til.

Hans Martin Cramers stemme minner litt om Datarocks Fredrik Saroea, også på måten han bruker stemmen på - dog det er i en litt annen setting.

Her riffes det og det er knapt et refreng uten et par Ooooo- eller Aaaaa-koringer, og det er jo overhodet ikke noe galt i det. Slik sett er tanken god hele veien, party-ånden regjerer omtrent hele tiden. Med unntak av Like She Said, som altså ikke hører helt hjemme her.

Tittelsporet, Rascal, First to Know og The Others representerer den beste siden av The Vineyards denne gangen, men det er likevel ingen av de som kan måle seg med noe sånt som General fra Good Rock For Good People. Rascal er et hederlig forsøk, og skivas klart beste spor. I disse digitale dager er det jo ikke noe i veien for å lage sin egen Hoggin' All the Action EP heller da. Kjøp skiva, og når du skal slenge den over på mp3-spilleren så er det bare å ta bort litt av dødvekta. Det har i alle fall jeg gjort.

Selv om The Vineyards leverer partyrock av godt slag er det på en tidvis noe irriterende oppskriftsmessig måte. På skive er nok ikke The Vineyards så interessante hele tiden, men det er ikke så vanskelig å forestille seg at noen av disse låtene kan danne et suverent utgangspunkt for et solid liveshow. Så snart de klarer å overføre dette til studio i større grad, så har de kommet langt.

Hoggin' All the Action kunne og burde garantert vært nok en EP-triumf for The Vineyards.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Sea and Cake - One Bedroom

(Thrill Jockey)

De snor seg fjærlett innom litt bossa, litt smooth funk og soul, kutter det i kantene, og lager lett bekymringsløs pop man får lyst til å grine av.

Flere:

Karl Seglem - Femstein
When - Trippy Happy