cover

Good Rock For Good People

The Vineyards

CD-EP (2005) - Rec90 / Sonet

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Rock'n'Roll / Grunge / Garasjerock / Scandinavian rock

Spor:
So, This is My Room, Then
Good Morning
General
Sailor School

Referanser:
Autotune
The Stooges
The Hives
Mudhoney
The Vines

Vis flere data

Se også:
Hoggin' all the Action - The Vineyards (2006)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Lovende EP

Lite depping, men desto mer gla'rock på denne debuten.

The Vineyards er et nytt Osloband som med Good Rock For Good People leverer en svett rocke-EP ikke langt unna The Hives og The Vines. Med et potent, maskulint liveuttrykk har de spilt skjorta av de fleste det siste året. På denne EPen er det også satt av lite tid til depping. Her er det gladrock med høy Stooges-faktor som gjelder.

De fire låtene er alle på rundt 3 minutter, men de har variasjon nok til å vise at The Vineyards kan komme til å følge opp med et solid album, og fokusert nok til å fungere som en konsis start på en forhåpentligvis lang platekarriere.

Good Morning For Good People [et hint mot The Cramps' klassiker Bad Music for Bad People, tro...? red.] gir assosiasjoner til så forskjellige band som Pixies, Run Dog Run og Mudhoney. De flørter litt med Frank Black-lignende melodier men ligger uttrykksmessig nærmere riffbaserte Mudhoney, i en glad og sexy versjon av de gamle Seattle-rockerne.

Låtene er av høy kvalitet, og fremføringen er det lite å utsette på. Vokalist Hans Martin Cramer gjør en grei jobb, men et litt begrenset stemmespekter ødelegger helhetsinntrykket noe. Det meste tas likevel igjen på på særpreg og stil. Cramer får ganske mye ut av sin begrensede stemme og etter noen gjennomhøringer er det ikke dette man henger seg opp i uansett.

Tross en meget bra EP er det nok som liveband The Vineyards har sin force. Spillegleden spruter ut av høytalerne selv på plate, men The Vineyards kommer enda bedre til sin rett på scenen. Gutta er allerede booket til flere av sommerens festivaler i 2005, og da bør flere enn meg kjenne sin besøkelsestid!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Filter - The Amalgamut

(Reprise)

Velprodusert og polert amerikansk klisjerock som fungerer mye bedre enn klisjeene den er bygget på.

Flere:

Pat Jordache - Future Songs
Jamey Johnson - That Lonesome Song