cover

Eleven Pieces of a Broken Heart

Popface

CD (2006) - Checkpoint Charlie / Bonnier Amigo

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Indiepop

Spor:
See My True Colors
Easy Falling
Teardropper
Engel
In the Night
Strange/Quiet
Soft Spoken
Hear the Same Heart
My Time
Etienne
Leaving Song

Referanser:
Poor Rich Ones
Sister Sonny
The Cure
Coldplay
Sigur Rós

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Hamskifte

Popansiktene har gått bort fra det som tidligere har kjennetegnet dem og leverer en ganske så fin skive.

Popface må vel nesten begynne å bli regna som veteraner i Norge ettersom Eleven Pieces of a Broken Heart, deres fjerde album, markerer elleve år siden debuten ble sluppet. Ting har skjedd siden dengang hvor Mogwai, Dinosaur Jr og My Bloody Valentine ble brukt som referansepunkter. Popface har med denne skiva beveget seg ut i et mye mer forsiktig poplandskap, hvor Mogwai-referansen er den eneste som fortsatt er i nærheten av å være relevant.

Vel, skulle man brukt referanser som holdepunkter så kan det høres ut som Mogwai heller har blitt byttet ut med Sigur Rós. De drar likevel aldri disse post-rock innflytelsene helt ut, og ender opp med å virke litt tilbakeholdne i disse tilfellene. Jeg har en følelse av at ting kunne hørtes litt mer interessant ut om de spilte litt mer på dette i de tilfellene, ettersom det nå høres hakket for streit ut. Men der hvor de har popmelodiene i fokus er det aldri noe tvil om at låtskriver/vokalist Frode Johannessen har en teft for dette.

Det meste her er av det langsomme slaget, det største unntaket finner vi i singel In the Night som setter opp tempoet litt. Selv om låta er grei nok den, så har det gått på bekostning av andre ting som gjør resten av skiva hakket mer interessant enn som så.

Ok, første gangen jeg hørte denne skiva så hørtes det utrolig kjedelig ut. Men det skal ikke så mye til, og etter kort tid så vokser det frem et par nydelige popmelodier undertegnet Johannessen. Det er litt modig gjort å kvitte seg med mye av den lyden som har kjennetegnet Popface så langt, til fordel for et mer blottet og avslørende lydbilde. Jeg tar meg selv i å ønske det var litt mer støy her og der. Kan vi ikke kalle dette et relativt vellykket prosjekt, og neste gang lage litt mer bråk igjen?

Når et band har holdt på såpass lenge som Popface har gjort så er det alltid greit å se tilbake på hvordan bandet har utvikla seg. Ingen kan beskylde Popface for å ha stått i ro iallefall, og uansett hva som har skjedd har Frode Johannessen alltid klart å snekre sammen et knippe uimotståelige låter til enhver anledning. Det vises iblant her også.

Eleven Pieces of a Broken Heart er ikke så cheesy som tittelen kan antyde, den er derimot et velkomment bidrag. Dette selv om den iblant balanserer på begge sider av en tynn linje mellom ordinært og ekstraordinært.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Philip Kane - Time: Gentlemen

(Corrupt)

Ein mystisk herre frå London, med stor stemme, poetisk brodd og fertile tonar.

Flere:

Kullrusk - spring spring spring spring spring
Shining - Blackjazz