cover

Original Darkness

Christina Carter

CD (2008) - Kranky / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Folk / Singer/songwriter / Alternativ / Avantgarde

Spor:
Original Darkness
Fountain of Youth
You Are So Far Away
Re-found Mary
Hidden Man
Capable of Murder
Do Not Love a Woman
Suffering
In Prisoned Body
Do You Recognize My Voice?

Referanser:
Charalambides
Kim Gordon
Carolanne Pegg
Six Organs of Admittance
Bardo Pond
Islaja
Joanna Newsom
Robin Williamson
Syd Barrett

Vis flere data

Se også:
Electrice - Christina Carter (2006)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Spooky tales from the acid mothers of invention

Iskalde 'dark-folk' mantras som skildrer kuldedøden – Carter åpenbarer seg som Dronning Vinter!

Christina Carter har rukket å gi ut drøssevis med album, både på egen hånd og sammen med Tom Carter som Charalambides. Original Darkness er et dypdykk ned i dark-folk negativland, der hvitt blir svart og svart blir hvitt, slik teksten går på tittelkuttet.

Det musikalske uttrykket kan best karakteriseres som enda blekere enn omslaget, minimalistisk og fjernt. Hun klimprer på akustiske og elektriske gitarer og legger på noe spinkelt orgel her og der. Hun synger halvt hviskende og forsøker ikke en gang å treffe tonene eller rytmikken i det søvngjengeraktige kompet. Jeg blir påminnet om en blanding av Carolanne Pegg, Robin Williamson og Syd Barrett - bare mye dystrere. Og Nick Drake blir bare en koselig liten moroklump i forhold til dette.

You Are So Far Away, dette er navnet på ett av de andre kuttene her. Vel, det kan vel diskuteres hvem som er lengst av gårde. Sjaman Carter befinner seg på et ukjent sted der hun har kontakt med åndenes verden. Sånt liker man ikke i sørstatene, blir hun gjenfunnet risikerer hun å bli brent på bålet. Witches Guide to The Underground het et spor på Carolanne Peggs mesterlige soloalbum fra 1973 – det passer som hånd i hanske til disse tingene her!

Åndene forteller om døden som uunngåelig destinasjon for oss alle. Tiden er en bilreise vi ikke kan stoppe der farten og frykten stadig er økende. Døden er en asymptote. Frykten stiger i mot det uendelig før dødsøyeblikket kommer. Du vil aldri oppleve døden, slutten blir bare en uendelighet av frykt på evig frys i sinnet. Mannen er kapabel for mord, noe som kone og datter stilletiende aksepterer. Det er så mye smerte og lidelse i verden at du ikke aner det. I hvert fall ikke før du har hørt denne musikken. Vi er innestengt i våre kropper, det er ikke noe tempel, men et fangehull. Klaustrofobien tar overhånd. Jesus døde ikke for våre synder, hver enkelt må gjennomgå lidelsene, vi har totalt mistet retningen, alt går til helvete. Et ubeskrivelig kaldt istids-helvete. Sett cd-spilleren på repeat og legg deg ned i den store fryseren og nyt den langsomme kuldedøden.

På Original Darkness klarer Christina Carter bedre enn noen gang før å skildre kulden i våre hjerter, en uhyggelig, men fascinerende selverkjennelse! Vakkert og stygt på en gang, en kunstnerisk triumf.