cover

Harvest of Dreams

Bobb Trimble

CD (1982) - Secretly Canadian / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Psykedelia / Alternativ / Singer/songwriter / Folkrock / Drømmepop

Spor:
Premonitions - The Fantasy
If Words Were All I Had
The World I Left Behind
Armour of the Shroud
Premonitions Boy - The Reality
Take Me Home Vienna
Selling Me Short While Stringing Me Long
Oh Baby
Paralyzed
Another Lonely Angel
Waves of Confusion in Puzzled Times
Galilean Boy
Life is Like a Circle

Referanser:
Daniel Johnston
David Bowie
Love
Sparks
Ariel Pink
Syd Barrett
The Bevis Frond
Magnus Moriarty™

Vis flere data

Se også:
Iron Curtain Innocence - Bobb Trimble (1980)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Harvest those dreams that had failed to grow

Den andre - og siste - platen til Trimble viser en artist som kanskje aldri fikk blomstre helt ut.

Det finnes faktisk overraskende mange slike "lost treasures" som dukker opp fra det såkalte intet, litt slik man stadig finner små rare stammer i Amazonas i det man tror at den skogen snart må være saumfart en gang for alle: Jim Ford, Linda Perhacs, Michael Yonkers... og Bobb Trimble.

Nå har Secretly Canadian - helt rettmessig - løftet frem denne kuriositeten fra forstedene i Massachusetts. Bobb Trimble utga to plater i 1980 og 1982 da han var i begynnelsen av 20-årene, begge i et opplag på et par-tre hundre, distribuert stort sett til venner og kjente før de havnet nederst i hylla og forsvant i garasjesalg i årenes løp. I undergrunnen har det lenge vært en buzz rundt Trimble, og på eBay har de to platene gått for astronomiske summer. Enkelte entusiaster har bidratt til å rette søkelys mot denne glemte skatten, og i dette tilfellet har både Ariel Pink, Animal Collective og selvsagt alltid interesserte Thurston Moore gitt sine anbefalinger. Om Trimble skal sistnevnte ha uttalt at "It doesn't get much realer than this."

Det har han ganske så rett i. Det er noe genuint "ekte" over Bobb Trimbles to skiver, trolig en del forsterket av det faktum at han har vært bortglemt i et kvart århundre. Hadde han kommet ut av egget i dag ville han sikkert blitt utsatt for en mer forbeholden mottagelse, og plassert et sted mellom Ariel Pink og Magnus Moriarty på aksen. Det er ikke noe særskilt dramatisk over historien til Trimble. Intet tragisk endelikt eller mystisk livsløp som kunne bidratt til å underbygge kulten. Han fortsatte å pusle litt med lokale band i sentrale Massachusetts, men skal ikke ha laget noen nye låter på et 10 års tid. Hans obskuritet skyldes ikke manglende talent, men heller tilfeldighetenes spill, rådende trender og historiens raske glemsel.

Det er derfor gledelig at Secretly Canadian har tatt på seg oppgaven som støvtørkere, og at de har lagt så mye i det. Begge reutgivelsene kommer med originalt cover, samt fyldig innleggshefte og bonusspor.

På sin debutplate fra 1980 satte Bobb Trimble inn et ønske om å bli "the 5th Beatle". To år senere prydes innercoveret av et budskap om verdensfred fra den da drepte John Lennon. En mer reell hverdag gjenspeiles kanskje også på frontcoveret, der postergutten med maskinpistol er byttet ut med et uklart bilde av et par typer som kikker på en geit. Vi har å gjøre med en fyr som definitivt går sine egne veier - og jeg tror ikke det var så fancy i 1982 som i dag - og den veien peker ikke nødvendigvis frem i tid. Trimbles psych-folk/rock virker veldig ute av synk med den øvrige tidsånden, og han fremstår som det manglende ledd mellom 60-tallets psykedelia og eklektisk indierock som vokste frem i ettertiden, der Dylan, Syd Barrett og Love alle kan være relevante forbilder.

Harvest of Dreams følger i hovedsak samme løype som debuten, men med hakket hvassere låter og et mer gjennomført lydbilde. Et Dylan-aktig munnspill preger flere av sporene. Utrolig flotte If Words Were All I Had må være Trimbles flotteste, lange Armour of the Shroud og Paralyzed viser et høyt ambisjonsnivå og en visjonær artist som strakk seg høyere og lengre enn de fleste - kanskje

Blant Trimbles mer obskure karriere-moves finner vi også spor med Bobb and the Kidds; bestående av ham og tre unggutter. Bandet ble raskt oppløst av mistenkelige foreldre som synes det var litt underlig med en 25 år gammel mann og en gjeng 11-12-åringer som lekte sammen. Deres grep om utfrika og knapt sammenhengende garasjerock vitner om at verden kanskje ikke glipp av det helt store.

Også her er det gjort plass til tre demoversjoner, men i motsetning til den første reutgivelsen er disse mer interessante. Life is Like a Circle omtales i coveret som "the missing link between J. Mascis og Jonathan Richman" - begge fra Massachusetts, og sett i denne konteksten dannes et spennende kjede som nå for første gang har blitt satt sammen for den allmenne hop.

Trimbles to plater er ikke veldig lette å skille fra hverandre, hans kaleidoskopiske skråblikk på 60-tallet virker å være tuftet på genuin kjærlighet. De beste sporene fra Iron Curtain Innocent og Harvest of Dreams ville utgjort en fabelaktig samling. Fordelt over to skiver avsløres et noe sprikende, uomtvistelig stort, talent. Har så Bobb Trimble hatt noen innflytelse på ettertiden? Nei, det har han nok ikke. Men han har oppnådd en viss kultstatus, og med disse to er det lov å håpe at denne "child out of time" endelig skal få tre ut av skyggen, og finne et scenelys som ikke lyste i hans storhetstid.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


MoHa! - One-Way Ticket to Candyland

(Rune Grammofon)

Hos Moha! fører mer struktur til mer ekstase.

Flere:

Arve Henriksen - Chiaroscuro
Arve Henriksen - Sakuteiki