cover

SC 100

Diverse artister

CD (2007) - Secretly Canadian / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Alternativ / Indierock

Spor:
See(Ing) Double
The Last Bandit
Structure:Necessity
The Escape
Upstate
Abilene
Propaganda for a Comic Strip
Fruitful Weekend
Soft Evenings
Lungs for the Race
Riding And Roaming
The Real Thing
Clubber Lang
Your Beat Kicks Back Like Death
Sky Phenomenon
40 Years for Our Family
Birds
Highlight and Marginalia

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Gratulerer med dagen!

Indieselskap feirer 11 gode år - og 100 utgivelser. På sin egen bursdagsgave lar de artistene hylle hverandre.

Secretly Canadian feirer seg selv. I løpet av sin 11-årige eksistens har de godt over 100 titler i sin katalog. På disse årene har de vokst fra å være et lokalt indie-selskap til å bli et mellomstort foretak - i størrelsesorden et sted mellom SubPop og Last Visible Dog, for å ta to eksempler i hver ende av skalaen. En suksess som Antony & the Johnsons kan sikkert ta mye av æren for det, men også middels store navn som Magnolia Electric Co/Songs: Ohia, Damien Jurado, Jens Lekman og Danielson har bidratt til at etiketten har befestet sin posisjon blant "indiefolket".

En rask opptelling her på groove viser at vi har omtalt over halvparten av katalogen deres, og de kan vel dermed inngå i vår lille klubb av "favorittselskap". Snittkarakteren på plater med symbolet deres på ryggen er i hvert fall en ganske høy, der ovennevnte artister er blant de som i størst grad har sørget for det.

Fra sin base i Bloomington, Indiana var SC i utgangspunktet en av utallig mange slike lokale småselskap, beregnet mest for å fange opp venner og kjente. Med årene har den geografiske spredningen strukket seg godt utover midtvestens kornsletter. Det samme har det musikalske fundamentet, selv om "indierock" i alle sin mangel på konkret betydning fremdeles er det mest dekkende.

På SC100 får altså etikettens egne artister spille hverandres låter. Verken Magnolia, I Love You But I've Chosen Darkness eller Antony bidrar her, men for øvrig vil det dukke opp en rekke kjente navn for de som kjenner litt til kretsen. Grunnen til dette bortfallet er nummerrekkefølgen: De 18 sporene omfatter artister fra SC01 (June Panics Glory Hole, 96) til SC99 (Swearing at Motorists' Last Night Becomes This Morning, 06). Antonys utgivelser er eksempelvis SC104 og SC114, og han spares dermed til neste jubileum. Nok om de fraværende – gjestelisten er god nok som den er:

Nikki Sudden (RIP) får lov til å åpne med en rufsete versjon av June Panics See(ing) Double, før det går vekselvis mellom coverartist og utøver. Songs: Ohias avkledde versjon av Suddens The Last Bandit og Suzanne Langilles ditto utgave av Songs:Ohias Structure:Necessity (fra glitrende Impala) sørger for en meget lovende start. Den samme kvaliteten gjelder for Early Day Miners, både deres The Escape (av Langille/Loren Mazzacane Conners) og Damien Jurados tolkning Upstate (fra Let Us Garlands Bring) gir prosjektet mening: Her trer utøverens kvaliteter frem, samtidig som objektet fremstår i et nytt - ja, nesten bedre - lys.

Det gjelder ikke for alt her. SC100 er en fin plate, men følelsen av at dette kunne vært enda bedre, enda friskere, blir påtagelig ettersom den skrider frem. Det er verd å bite merke i Jens Lekmans følsomme Your Beat Kicks Back Like Death (av Scout Niblett), Racebannon som i kjent stil torpederer seg gjennom Swearing at Motorists' The Real Thing og sistnevntes Havergal-cover.

SC100 er et eksempel på at ideen er litt bedre enn gjennomføringen, og minner om at det er en grunn til band som The Panoply Academy og The Japonize Elephants har skrevet seg inn i glemselens minnebok. SC200 blir dobbelt så bra, og det lover godt for dette lille foretaket som det er svært vanskelig å mislike.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Shining - Blackjazz

(Indie)

Uansett hvor gammel du er bør du nesten få tillatelse fra mammaen din til å høre på dette.

Flere:

Supersilent - Supersilent 7
Fleet Foxes - Fleet Foxes