cover

Old

Starflyer 59

CD (2003) - Tooth & Nail / Lo-Fi

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Shoegaze / Indiepop / Poprock

Spor:
Underneath
Major Awards
Loved Ones
Passengers
The Lights On
New Wife, New Life
Old
A Kissing Song
Unbelievers
First Heart Attack

Referanser:
Jesus and Mary Chain
Smashing Pumpkins

Vis flere data

Se også:
I Am the Portuguese Blues - Starflyer 59 (2004)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Snill gutt

Denne skiva låter kanskje ikke gammel, men absolutt voksen.

Starflyer 59 er gitarist/vokalist Jason Martin og tre kompiser. Martin står selv for alle låter, mens han får noe hjelp til produksjon. Han har bedrevet sin form for indierock i omtrent ti år, uten å ha tjent noe særlig penger på noen av de ulike bølgene som har skylt over USA og Europa i den perioden.

Omslaget gir et beskjedent, men kvalitetsbevisst og smakfult, inntrykk. Slik kan man også karakterisere musikken. Det låter pent og ganske rent. Bandet kunne kanskje med hell ha utfordret seg selv noe på arrangementsiden - dette er nemlig en meget trygg skive, med fokus på låter og lite krimskrams.

Jason Martin bryr seg ikke så altfor mye om å være musikalsk spennende. Han beveger seg i godt opptråkkede områder med både komposisjonene og gitaren. Martin virker nesten litt konservativ i det han lefler forsiktig med de dempede sidene til The Jesus & Mary Chain og Smashing Pumpkins, samt andre deler av den britiske og amerikanske indiefaunaen.

Underneath åpner skiva med et slags snill-gutt-møter-The Jesus & Mary Chain-riff. En fengende rocker som legger lista for forventninger ganske høyt. Dessverre er for store deler av fortsettelsen middelmådig slackerpop. Starflyer 59 skriver, spiller og produserer behagelig poprock man godt kan høre på noen ganger, men man hungrer kanskje ikke etter mer når man er ferdig med de første gjennomgangene.

Man kan ha mye sorgmunter kos med denne utgivelsen, for eksempel ved å la seg flyte med gjennom The Lights On, First Heart Attack eller Unbelievers. Likevel er det nødvendig å påpeke at dette er så enspora at flere låter glir litt over i hverandre når de skal lagres bak panna et sted.

Old er ei skive som virker både sympatisk og litt trist. Den er lett å like, men etter noen runder har den ikke så mye mer spenning å by på. Den står rett og slett i fare for å bli oppfatta som litt treig. Det er litt for lite gnist og sprut mellom de roligste tinga. Jeg savner en litt voldsommere spenningskurve og innslag av noe uventa. Til tross for at Starflyer 59 etterhvert har blitt erfarne, mangler de fortsatt mye særpreg for å komme opp i overflata blant USAs virkelige indieelite.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Diverse artister - St. Thomas

(Racing Junior)

Enestående, varm og rørende. St. Thomas hylles ett år etter sin bortgang og tidenes fineste norske musikkboks er et faktum.

Flere:

New Order - Waiting For The Sirens' Call
Lemmus Lemmus - Lemmus Lemmus