cover

Aztec Discipline

The Kingsbury Manx

CD (2003) - Cooking Vinyl / Overcoat Recordings / S2 / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop / Rock

Stiler:
Gitarpop / Indiepop / Poprock / Singer/songwriter / Psykedelia / Folkrock

Spor:
Pelz Komet
Growler In The Rumbleseat
Your Castle
Hunting Trips
Dinner Bell
Grape To Grain
De Da Dementia
Pinstripes
Creature Of Habit
Fixed Bayonets

Referanser:
Elliott Smith
The Kinks
Crosby, Stills, Nash & Young

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Harmonisk disiplin

Myke pakker fra i fjor blir som nye med denne beskjedne gjengen fra North Carolina.

The Kingsbury Manx har tidligere turnert med blant annet Elliott Smith. Ikke så rart, da de ofte nærmer seg uttrykket til den avdøde singer/songwriteren. Andre ganger viser de klarere psychpop-sider, og minner til og med litt om The Kinks og deres likemenn.

Dette er bandets tredje langspiller. Den kom egentlig ut i 2003, men er nå gjort tilgjengelig for flere gjennom Cooking Vinyl. Det skal man være glad for. Aztec Discipline er en ganske rolig og meget behagelig opplevelse. Beroligende musikk med svale melodier og arrangementer. Dette er lyden av de første solfylte og milde vindkasta i september. Det er mykt og godt, uten å få noen som helst betydning for den norske softrockdebatten.

Growler In the Rumbleseat er småforstyrra retromusikk som drar tankene tilbake til tidlig syrepop. Det ligger en liten uro i flere av låtene, men aldri så stor at det påvirker det litt søte hovedinntrykket. Dette er nemlig honningtilsatt melankoli. Iblant kan man kjenne en bismak av bitterhet som gjør inntrykkene fyldigere eller mer varierte.

Den lille perlen Dinner Bell gir sentimentale assosiasjoner til barndommens lange sommerkvelder. Grape to Grain har en fin, positiv tone og er nesten halvveis til å kunne kalles gladlåt. Creature of Habit er fin gitar- og pianopreget harmonipop. Avsluttende Fixed Bayonets inneholder, i tillegg til leken strengeplukking, et snev av californisk følsomhet. Dette er bare noen eksempler på låter man står i fare for å bli rørt av i møte med denne skiva.

Aztec Discipline kan fort bli en av de hemmelige høstplatene du ikke trenger å fortelle alle om. Du kan ha den nesten helt for deg selv, om du vil. Den passer fint når bladene på trær og busker gulner. Faller du for The Kingsbury Manx klarer du sikkert å komme opp med en håndfull andre bruksområder også.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Haust - Powers Of Horror

(Fysisk Format)

Jeg vet ikke hvem som stjal kosebamsene til denne gjengen da de var små, men frustrasjonen det ledet til gjør at de fortjener medaljer.

Flere:

Agnethe VR - Inspired
Norfolk & Western - Dusk in Cold Parlours