cover

Seven Doors Hotel

Seven Doors Hotel

CD (2006) - Safe & Sound / Indie

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Americana / Poprock / Countryrock

Spor:
Old hotel
Heavy metal
At all those dances
Carrie me
Still in tune
God & I
A song I no longer can sing
Weather will change
The finest wine
CYA

Referanser:
Gram Parsons
Tellusalie
The Jayhawks

Vis flere data

Se også:
The Overlook - Seven Doors Hotel (2011)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Sjarmert og fascinert

Selv om Mark Olson har forelsket seg, faller jeg ikke fullstendig.

Sju dører.

Det ville være feil å si at Seven Doors Hotel sparker dem opp. I stedet har de fått fire på vidt gløtt og et par som gikk opp av seg selv.

"Seven Doors Hotel" er soundtracket til den aldri planlagte countryrockfilmatiseringen av "On the road". Vi går inn i handlingen der herrene Young, Parsons og Williams sitter i veikanten og venter på neste lastebilhaik.

Heavy metal og A song I no longer can sing viker for eksempel ikke tilbake for noe den godeste Neil kunne ha skrevet mens han prøvde å lære Crazy Horse hovedtrekkene av "Ragged glory". The finest wine er enda en sang Hank Williams ikke han kan huske han har skrevet, og "Carrie me" er funnet under en stein rett ved der Gram Parsons møtte E.T.

Det er med andre ord noe rimelig kosmisk og amerikansk over "Seven Doors Hotel". Og ikke minst - dette ekstremt irriterende ordet - noe lovende. De kan minne om Tellusalie, et annet fint og- urgh - lovende østlandsband som har skjønt at country kan spilles med sjel uten at publikum kaster flasker og svetteflekkete dongeriskjorter.

Jeg ønsker meg dessuten en litt mindre klinisk produksjon, og et gjennomgående mer rufsete uttrykk. Arrangementene mot Alexander Lindbäcks stemme gjør at helheten blir litt for halvslapp og snill.

For selv om Mark Olson har forelsket seg, så klarer jeg ikke å få like varme følelser for sjudørsen. Jeg blir sjarmert, fascinert, men jeg faller ikke fullstendig.

Men så kliner jeg ikke på første daten heller.

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 7/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Harmonica Sam - Rocker No.1

(Enviken)

Denne utgivelsen er i all enkelhet fullkommen. Disse unge karene har skapt ei plate som kunne vært solgt i stedet for Viagra på apoteket.

Flere:

The Streets - Original Pirate Material
Richard Swift - Dressed Up for the Letdown