cover

Versace Style

En Svensk Tiger

CD (2009) - Buzzbox

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Punk

Spor:
Ministeriet
Hotel Magnolia
Jag heter Tom
Jag är död
Leningrad Skyline
Sandra måste dö
Dagboksdröm
Vakt på Valand
Punkrockarflika
Gustavsgatan 58
Till blå

Referanser:
Tysta Mari
Ebba Grön
KSMB (Kurt-Sunes med Berit)
Strindbergs
Köttgrottorna
The Clash
Buzzcocks
Ramones
Charta 77
Weezer
Attentat

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Retropunk

Jeg trodde jeg var tilbake til 1979, helt til jeg så på coveret...

Fra låta Ministeriet lyder det: Ministeriet är falskt och staten säljer Kommunen ransonerar och folket sväljer. På Till Blå lyder det: Popmusiken är ett bratbarn på kokain. Popmusiken är et uppkast från musikindustrien. Gitarøs, fengende allsangsrefrenger, ungdommelig vitalitet, provoserende og opprørsk.

Nei, vi har ikke nettopp trått inn i en grå og dyster by i slutten av 70-åra. Vi hører derimot på svenske trioen En Svensk Tigers debutplate. En trio som elsker 70-tallets punk. Jeg har vel knapt hørt noe som er så likt som Ebba Grön og KSMB, de to definitive svenske punkbandene fra den første punkbølgen. Det er ingen tvil hvem som er heltene. Det legges det heller ikke noe større skjul på heller da man har hyret inn (legenden) Johan Johansson i produsentstolen. Hans fortid er nemlig fra KSMB og Strindbergs (Johanssons band etter KSMB).

Om det låter lik svensk punk på slutten av 70- og tidlig 80-tallet, så gjør ikke det så mye. En Svensk Tiger er gla'punk og låter jævla friskt. De er svært samspilt og gitarist/vokalist Päkka kan minne om en ung Thåstrøm, selv om det er mange trappetrinn før han kommer til Thåstrømtoppen. Men han er energisk og det stråler av en helvetes glede og glød ut av ham, og hele trioen.

Det synges om samfunnsproblemer, som nevnt over, kjærlighet som i Jag Är Död, og andre tekster omhandler mer ordinære hverdagstemaer. En liten Ramones-honnør gjøres i poppunkeren Punkrockarflicka og i Till Blå flørtes det litt med Beach Boys og Weezer.

Alt holder ikke like høy klasse her, men låter som Ministeriet, Hotel Magnolia, Leningrad Skyline og Till Blå holder toppnivå. Noen få låter er litt mer anonyme og er ikke akkurat de sangene du bare må høre fem ganger på rad.

Det er intet nytt med En Svensk Tigers musikk og uttrykk, men det mange år siden Ebba Grøn, KSMB og Strindbergs herjet, og da gjør det ingen verdens ting at vi får noe av den samme følelsen igjen. Muligens er det en ny svensk punkrevival på gang – for ikke så mange måneder siden debuterte Tysta Mari (4/7 på groove) med akkurat de samme inspirasjonskildene og ikke minst det samme musikalske uttrykket.

Versace Style er en flott skive fra et band som jeg forventer meg enda mer av neste gang.

comments powered by Disqus

 Artikler, nyheter


Ekstranummer #61: Nostalgi i slengbuksas tidsalder: Den norske retrobølgen på 70-tallet, Del 5

Filmindustrien befant seg i syttiåra i ei hard klemme. Skulle den satse på tidsriktig sosial ’relevans’ eller peise på med det den alltid har vært best på, pur eskapisme? Svaret, og de store pengene, lå i en mellomløsning: Tidstilpasset og trendriden

Podium

Hovedsiden / Siste:

Til Vigdis av Jan Garbarek
06.04.14 - 17:56

Indie band i Oslo søker trom...
23.03.14 - 15:52

Bassist sökes till osloband
17.03.14 - 22:40

> Registrer deg som forumbruker her.

Feedback


Jeg Vil Hjem Til Menneskene - Susanna Wallumrød
Konservativ?
(05.04.11)

Memories Of A Lifetime - Ole G. Nilssen
En fantastisk CD. Blir aldri lei av denne musikken!
(03.04.11)

The Agent That Shapes The Desert - Virus
Heilt ueinig
(29.03.11)

Groovissimo