cover

You're the One That I Want

Jim Stärk

CD-single (2003) - BP

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Grease - rundt leirbålet

En lavmælt og stillfaren utgave av hitlåten, med Claudia Scott i rollen som Newton-John.

På denne artige ettspors-singelen har Oslo-bandet Jim Stärk våget seg på å gjøre en helt egen variant av Grease-slageren You're the One That I Want, et noe spesielt valg som de kommer meget heldig ut av. Det skyldes ikke minst Claudia Scott, strålende som alltid gjester hun her i duett med vokalist Einar Stokke Fadnes. De to virker mer fortrolige og intime enn Travolta/Newton-John i sin disco'n'roll hit fra 1978.

I et nedjustert tempo blir gla'låten mer som en stemningsfull leirbålsvise, der banjo og melodica ytterligere høyner kosefaktoren. Den småskeve melodicaen tuter i vei til glede eller irritasjon, og fornuftig nok er den ikke inkludert på Jim Stärks solide debutalbum Ten Songs and Hey Hey.

Allerede en livefavoritt, denne singelen er vel verd å anskaffe, om ikke annet som en nyttig påminnelse på at enhver låt kan bli hørbar bare man setter riktige personer bak instrumentene. Om det er Jim Stärk og Claudia Scott eller John Travolta/Olivia Newton-John kan man sikkert strides om, men en ganske annerledes og flott versjon har dette uansett blitt.

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Dan Sartain - Dan Sartain vs. The Serpientes

(Swami)

Med punkattityde, garasjelukt og ein solid porsjon sterke låtar presenterer den unge amerikanaren seg på eit primitivt og overtydande vis.

Flere:

Belle & Sebastian - The Life Pursuit
The Megaphonic Thrift - Decay Decoy