cover

I and Love and You

The Avett Brothers

CD (2009) - American Recordings / Columbia / Sony Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Americana / Bluegrass / Voksenrock / Countryrock / Poprock

Spor:
I and Love and You
January Wedding
Head Full of Doubt/Road Full of Promise
And It Spread
The Perfect Space
Ten Thousand Words
Kick Drum Heart
Laundry Room
Ill with Want
Tin Man
Slight Figure of Speech
It Goes On and On
Incomplete and Insecure

Referanser:
The Felice Brothers
Wilco
The Jayhawks
Drive-By Truckers
The Band
The Bottle Rockets
Tom Petty and the Heartbreakers
Big Star

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Beatlegrass

Louvin, Everly, Felice, Pernice, Flying Burrito, Dalton - eller Avett?

De er fundert i North Carolinas musikktradisjoner der folk, country og bluegrass står sterkt, men The Avett Brothers står også med minst ett bein i den melodiøse popen. Det gir et uttrykk av bred appell, og de har da også blitt relativt store hjemme i statene i løpet av sin tiårige karriere. Det skyldes nok ikke minst et (fortjent) rykte som et gnistrende liveband. I den forbindelse vil jeg lede oppmerksomheten til et live i studio-opptak fra NPR og Tiny Desk Concerts hvor de fremførte materiale fra den da kommende I and Love and You. I lys av denne intime settingen står studioversjonen frem som mindre entusiastisk, men desto mer velprodusert og gjennomarbeidet.

Det er Rick Rubin som trekker i spakene på deres major label debut, en mann med øre for et organisk og "ekte" lydbilde (som på Johnny Cash' American Recordings-serie). Den første tanken var at våre brødre heller kunne hyret inn George Drakoulias fra samme label. Hans arbeid med for eksempel storhetsplatene til The Jayhawks ga et storslått resultat som I and Love and You kunne vært tjent med. Jeg hører enda flere lag av svulmende hammondorgel og myke strenger her. Men etter hvert trår detaljene frem, og det som høres som en litt tam mellomløsning av grandios pop og renskåren folk vokser frem til et "voksent og modent" verk. Det trenger ikke bli kjedelig av den grunn.

The Avett Brothers fortsetter den kursen de staket på forgjengeren Emotionalism (2007), med stadig sterkere fokus på pop enn folk, for å si det litt enkelt. Liketil og imøtekommende uten skarpe kanter. Vekten er på midt-tempo ballader, og med piano og strenginstrumenter som hovedakkompagnement til den sterke harmonivokalen til Seth og Scott Avett. Jon Kwons cello underbygger kammerfolk-tendensene, mens den milde fremføringen gir den gode vestkystpop-feelingen. Ill With Want kunne hørt like godt hjemme i katalogen til Wilco som Jackson Browne, Tin Man er like deler Matthew Sweet og The Jayhawks. Mest av alt nærmer The Avett Brothers seg en episk all-american sagafortelling av mørke tekster og åpen lyd, som en bil som forsvinner ned highwayen med Tro, Håp, Ensomhet og Lengsel som hjul. Som det sies helt innledningsvis her:

Load the car and write the note
Grab your bag and grab your coat
Tell the ones that need to know
We are headed north


I and Love and You kan nok virke i overkant ballade-basert og safe, men dette er en plate som vokser over tid. Dessuten er ikke solide låter, genuin spilleglede og velskrevne tekster kvaliteter som går ut på dato. The Avett Brothers har i ti år spilt på enhver bule med scenekant. Det er dette arbeidet som nå betaler seg. Så får de som ønsker seg en mer utagerende og løssluppen utgave oppsøke liveutgaven.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Fiery Furnaces - Gallowsbird's Bark

(Rough Trade)

Ein fanfare til upolert og hemningslaus rock'n'roll, frå debuterande New York-duo.

Flere:

Lalla Carlsen - Norges Revydronning
Jack White - Blunderbuss