cover

Everybody Down

Matthew

CD-single (2002) - Rykodisc / MNW

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Collegerock

Spor:
Everybody Down
Breathing
Stars (Non-LP demo)

Referanser:
Hole
Morphine
Lackluster
Muse
Radiohead
Chuck E. Weiss

Vis flere data

Se også:
Everybody Down - Matthew (2002)

(2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7)


Knallhard deja vu

Matthew er et rockeband, intet mer og intet mindre. Men det holder ikke.

Matthew er et relativt nyutsprunget rockeband fra over there, der både debutalbum og singel er titulert Everybody Down. Og nedover går det raskt, både på album og singel. Everybody Down er vel noe av det mer standardiserte av singel-slipp jeg har hørt på veldig, veldig lenge. Everybody Down er en låt som bygges kjapt opp til en masende variant av et Foo Fighters-kopiert refreng, og der gitarene døyver vokalen såpass at man ikke gidder å finne ut hva som synges. Følelsen av gjentakelse, mangel på identitet og manglende begrunnelse for hvorfor akkurat disse skulle slippe til er usedvanlig sterk. Gitarrock og collegerock kan man kalle dette, og låter som Everybody Down er ofte å finne som fyllmasse på soundtracks til amerikanske highschool-filmer.

Vi får to spor til her, begge i mer laidback stil og med innlagt cruisekontroll. Både Breathing og Stars (ikke på albumet) er mykere og har akustiske innslag. Stars er en demo, og det blir fristende å påstå at demoer er vel mer forbeholdt mer spennende band der man faktisk klarer å motivere en interesse for å lytte til et ikke helt ferdig produkt. For når både singel og album gir assosiasjoner til gråstein og togtabeller, er demoversjoner nesten enda verre. Ikke kast bort tiden din på dette.

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


The Core & Nils Olav Johansen - Blue Sky

(Jazzaway)

groove har bedt to av våre jazzskribenter se nærmere på The Cores andre album. Audun Reithaug Rasmussens analyse følger her.

Flere:

The Fiery Furnaces - Gallowsbird's Bark
Pernice Brothers - Live a Little