cover

On Patrol

Sun Araw

CD (2010) - Not Not Fun

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Psykedelia / Dub / Eksperimentell / Krautrock

Spor:
Ma Holo
Beat Cop
The Stakeout
Conga Mind
Deep Cover
High Slide
The Stakeout: Reprise
Dimension Alley
Holodeck Blues

Referanser:
Magic Lantern
Pocahaunted
Panda Bear
Faust
Can
Spacemen 3
Oneohtrix Point Never
Sunburned Hand of the Man
The No-Neck Blues Band

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Spaceman

Tropisk tåkedub og dekonstruerte drømmer på denne mangefasetterte utgivelsen til Sun Araw.

Sun Araw er soloprosjektet til Cameron Stallones, kjent fra Long Beach-bandet Magic Lantern og tilhørende kretsen rundt band som Pocahaunted og Ducktails. De tre foregående som Sun Araw er alle preget av en ekspansiv utforskertrang, Beach Head og Heavy Deeds hentet inspirasjon fra henholdsvis Neil Young og Fela Kuti. Cameron Stallones trekker på et bredt kildegrunnlag, men evner også å omforme det til sitt eget, originale uttrykk. Så også på On Patrole, hans mest sinnsutvidende hittil.

On Patrole er en plate av oppslukende karakter i en atmosfære myldrende, organisk liv. I en slags konstant drømmetilstand omgitt av et evig tåkeslør penser Stallones her innom både dub, psykedelia, tropicana, afrobeat og ambient med tålmodig standhaftighet.

Uttrykket er heller enkelt, lo-fi produksjon med en skranten farfisa og ekkomaskiner, fjern vokalmessing og hypnotiske gitarlinjer, ikke helt ulikt det mer kollektive loftsoundet til band som Sunburned Hand of the Man og No-Neck Blues Band. Beat Cop høres ut som Pole på besøk i øvingslokalet til Can, mens Holodeck Blues er snaue 20 minutter som bobler rundt et sted mellom Pink Floyd på Pompeii og Miles Davis på Agartha. Fint oppsummert på hans Sun Araws hjemmesiden som en plate for heavy-steamin' late nights in the city, inter-dimensional back alleys, ghost cabs, and midnight-sweat locker rooms.

Ikke alt på denne omfattende utgivelsen - nesten halvannen time lang – er like grundig gjennomført, men som helhet er On Patrole en sjelden fortettet, og samtidig løst anlagt plate som mest av alt drar lytteren inn i et helt eget magnetfelt.

Cameron Stallones har med dette ytterligere markert seg som en av de mest spennende og kreative artistene av i dag.

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Terje Isungset - Middle of Mist

(NOR-CD)

Det finnes knapt grenser for kreativiteten til perkusjonisten Isungset.

Flere:

Broken Records - Until the Earth Begins to Part
Mathias Stubø - 1979