cover

See Me Not

Saroos

CD (2010) - Alien Transistor / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Minimalisme / Indiepop / Alternativ / Ambient / Krautrock

Spor:
Lobster Claw
Daylight Chant
Fog People
See Me Not
Scott
Yukoma
Týden Divu
Outrigger

Referanser:
Fever Ray
iso68
Múm
Neu!
Jaga Jazzist

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Sublim atmosfære

Minimalistisk elektronika ikledd en spennende varme og nærhet.

Saroos utgjøres av tre tyske musikere som hver og én har flere prosjekter gående (Brandner i Lali Puna og Console; Zimmer i Iso 68 og Jersey; og Punktzahl i The Notwist og Contriva). Den felles interessen for elektronika ser ut til å være samlingspunktet i Saroos, hvor See Me Not er deres andre plate.

Musikken er omtrent som det minimalistiske coveret. Lydbildet er preget av et melankolsk halvmørke, hvor fargerike elementer og referanser fra indie og hip-hop krydrer albumet. Sangene trekkes samtidig hele tiden mot et elektronisk senter som aldri opphører å være platas hovedmodus.

See Me Not fortjener flere gjennomlyttinger. Om oppmerksomheten rettes mot albumets innhold fyller det tankene dine med en svevende og sublim atmosfærisk stemning. Dette gjør seg tydeligst i andre halvdelen av plata, hvor jeg mener musikken kommer best til sin rett og bandet skiller seg sterkest ut fra annen elektronika i dag.

Tittelsporet er et godt eksempel. Rolig elektrisk gitar åpner sangen, hvor en dominerende hip-hop-beat tar over. Den tunge, mørke bassgangen gis en forløsende effekt ved den lyse stemmen som sniker seg frem i bakgrunnen. Islandsk knitring a la Múm og forskjellige effekter utvider lydlandskapet.

Elektronikaens minimalisktiske struktur framstår som et hardt stykke betong, hvor Saroos styrke er at de klarer å ikle denne harde formen en spennende varme og nærhet.

Med fløyte og akustisk gitar på Scott, nydelig bakgrunnsvokal på Yukoma og et industrielt preg i Týden Divu følges tittelsporet mesterlig opp. Første halvdelen av albumet er friskere i formen. Drevet fram av krautrock-rytmer og diverse lydeffekter er Lobster Claw en dansbar gladsang i krysningen mellom indie og elektronika. Daylight Chant skrangler seg på sin side av gårde. Fengende keyboard og en utortodoks rytmeseksjon skaper en helhetlig lytteopplevelse.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Flying Lotus - Cosmogramma

(Warp)

Med Cosmogramma befester Flying Lotus sin posisjon som en av de mest kreative og lekne artistene i dag.

Flere:

Father John Misty - I Love You, Honeybear
The Gin & Tonic Youth - New Times