cover

Ett brus

Pelle Ossler

CD (2008) - ST4T / Warner Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Singer/songwriter / Dunkelpop / Bluesrock / Psychobilly

Spor:
Svinbesättningen
Ner I Säcken
Ett Slutet Rum
Borra Hål
Svartare Än Blå
Elvis På Institutionen
Ett Brus
Lergraven
Hela Mitt Liv
En Förlorad Vals

Referanser:
Mikael Wiehe
Wilmer X
The Gun Club
Woven Hand
Nick Cave and the Bad Seeds
Grinderman

Vis flere data

Se også:
Stas - Pelle Ossler (2013)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Skåne og Berlin

En mørk, men glimrende retur fra Berlin og tilbake til Sverige.

På sitt femte soloalbum har Pelle Ossler tatt med seg kameratgjengen til legendariske Hansa Studio i Berlin. Det er en liten drøm som har gått i oppfyllelse for Ossler, som har en fortid i Wilmer X. Han er også til daglig gitarist i Sällskapet, samt fast medlem i Thåstrøms band. Kameratgjengen består av svært så meritterte svenske musikere – med selveste Thåstrøm som den mest kjente.

Det å reise til et så legendarisk studio som Hansa Tonstudio medfører både et ansvar og et visst forventningspress. Storheter som David Bowie (Low, Heroes), Nick Cave og Iggy Pop har alle kommet ut med legendariske verk etter sine besøk i Berlin.

Ossler har tatt med seg det mørke, dystre landskapet fra en kald stormfull vinterdag i Skåne og reist til Berlin på natta. Det har gitt grunnlag for en tungt og dyster stemning, men ikke bare det. For eksempel kan den psychobilly-aktige Elvis På Institusjonen minne om Jeffrey Lee Pierce's Gun Club: Hardt, rått og intensivt.

Førstesporet er en mørk, dyster innledning i Osslers verden som kunne passet som filmmusikklåt til Twin Peaks. Allerede her oppstår en følelse av å ta del i noe personlig, vakkert og sårt som er gjennomgående på hele plata. Neste låt Ner i Säcken har en enkel massiv bassgang og bringer kroppen inn i en suggesjon. Gitarene til Ossler og Conny Nimmersjö (bob hund, Bergman Rock) krydrer låta med oppfinnsomhet og lekenhet. I det hele tatt så er gitarspillingen gjennom sin klimpring og vibrasjon gjennom hele plata et lite kapittel for seg selv.

Alle sporene er sterke og er nærmest tidløse i formen. De bygges ofte langsomt opp med enkel, tung bassgang og med lekre små lyd-/gitarkulisser. Alle musikerne gjør en imponerende jobb, og jeg lar meg også blende meg av den skjøre og nervøse skånske vokalen. Stemmen til Ossler kler låtene aldeles perfekt.

Da man trodde alt var på sitt mørkeste så kommer Hela Mitt Liv som er enkel popmelankoli der vokalen mot slutten går over i en slags opera. Andre steder minner dette meg om Nick Cave & The Bad Seeds, og de roligere delene får meg til å tenke på hans egen sambygding Mikael Wiehe.

Men Ett Brus er først og fremst et glimt ned i Osslers verden og det er hans verk som presenteres. Jeg har latt meg imponere av alle låtene på albumet, og jeg anbefaler sterkt til deg som elsker dystre, melankolske og vakre musikalske landskaper til å ta del i denne turen fra Skåne til Berlin.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Fleet Foxes - Fleet Foxes

(Sub Pop / Bella Union)

Eit ruralt pop-under tufta på gamle tonar, like naturleg og friskt framstilt som lerkesong ein grønnkledd vårdag.

Flere:

Pat Jordache - Future Songs
Green Day - American Idiot