cover

You May Breathe...

Sissy Wish

CD (2004) - Bauta / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Alternativ / Poprock / Visepop

Spor:
Stars
Annoying
Noise In the Cup
Dictaphone
Let Us Meet the End
No Company
Doubledip Atari
In The 2nd We Speak, Breathe
Mr. Sullivan
Swallow Hearts
Everything Goes
The Six Feet Tall

Referanser:
Kate Bush
Alanis Morisette
Tori Amos

Vis flere data

Se også:
The Six Feet Tall EP - Sissy Wish (2003)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Puste, ja.

Sissy Wish byr raust fra en rimelig sprudlende bruspulverpose med poplåter.

Puste, ja.

Hun synger i alle fall som den lekne niesen til Kate Bush og Tori Amos, blandet med den kjølige distansen til Dronning Mauds land, uten at man skal trekke noen videre linjer derfra. I stedet for å bedrive innadvendt og halvnarsissistisk popføleri, byr Sissy Wish raust fra en rimelig sprudlende bruspulverpose med poplåter.

Hvor inspirasjonen egentlig kommer fra er vanskeligere å si. I alle fall fra hvor komponisten Siri Wålberg plukker inspirasjonen fra. "You may breathe" byr på gratinert Ronettes-pop, dunkel-lystig indierock og Kari Bremnes-western. Alt sammen dandert som om det skulle serveres på Bølgen & Moi.

Riktignok er jeg litt usikker på hvor komponisjonen slutter og produksjonen begynner. Noe som i utgangspunktet burde indikere at overgangen er sømløs, og symbiosen mellom artist og produsent er fullstendig og vidunderlig. Altså den perfekte utgivelse,

Veel.

De til tider nærmest saliggjorte produsentene Gundersen&Ådland har lekt seg som vidunderbarn på Phil Spectors skole for store vegger. De har nok en gang overgått seg selv i artige innspill og morsomme løsninger, for å nå målet, det å løfte musikken et steg videre.

Det lykkes til en viss grad. Helt til arrangementene plutselig, uten at vokalen har gjort noe galt, kommer snikende og prøver å overta kontrollen. Strykerne tar føringen, og en begrenset musikalsk situasjon oppstår før Operasjon "Enduring Arrangement Freedom" gir stemmen til Sissy Wish den korteste meteren på miksepulten.

I et godt gammeldags grøtomslag legges alle produsentinnfallene seg oppå låtene. Dette skaper en følelse av tykkelse uten at den tilfører en tilstrekkelig mengde dybde. Noe som er synd.

Sissy Wish har definitivt et mer enn godt nok popøre, Melodiene triller noen ganger nesten like bra som en slags kvinnelig Morrissey. Noen ganger klinger de ikke fullt så bra, men da henter hun seg inn på en lekenhet og entusiasme som få gjør henne etter. I alle fall innenfor alminnelig rettvendt popmusikk.

Det skal hun jaggu meg ha.

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 6/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Atomic - Boom Boom

(Jazzland Rec.)

Vandrende mellom forskjellige disipliner med en slentrende form for intensitet.

Flere:

The New Pornographers - Twin Cinema
When - Trippy Happy