cover

Self Catering

Mountaineers

CD-EP (2003) - Mute / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Poprock / Britpop / Psykedelia

Spor:
Self Catering
Clap In Time
Chicken
Radio Cat
Camped Out
Your Gunn Is Set On Me

Referanser:
Blur
Super Furry Animals
Brave Captain
The Beatles

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Dataanimert ping-pop!

Mountaineers ute med et drøy kvarters futuristisk brit-pop.

Mountaineers lager nesten gammeldagse pop-rock-låter, det er bare det at innpakningen er så flunkende ny! Låtene holder seg innenfor den melodikken vi kjenner fra utallige.

Gruppa har tatt navnet fra sitt elskede Hope Mountain ved hjemstedet Hope i Wales, et friluftsted de pleide å oppsøke i ungdommen mang en natt influert av illegale kjemikalier.

Deres første EP Red Thong ble utgitt i desember 2001 på Alan Wills lille Deltasonic-etikett og er kun distrubuert i Storbritannia. Den ble en kritikerfavoritt som fikk mye ros i NME og ble ukas plate i BBC Radio One.

Gruppas varierte lydmessige uttrykk skyldes tre barndommer i musikkinteresserte familier, utsatt for de mest diverse lydinntrykk, inkludert tsjekkisk sigøynermusikk, flamenco, folkemusikk fra Virginia, boogie woogie, Status Quo og wienerklassisisme. Tomas Kelar kommer fra Brno i Tsjekkia der også Mountaineers tidvis har hatt sin base.

Gruppas andre EP er utgitt av Mute, et selskap kjent for å snappe opp nye tendenser innen indie-rock, og da særlig hvis de ser et kommersielt potensiale. De har tydeligvis stor tro på denne trioen! Åpningssporet Self Catering høres ut som 70-talls glitterrock krysset med Blur og Super Furry Animals. Dette er fengende pop-rock badet i surrealistiske lydeffekter. Slik fortsetter det hovedsaklig videre utover med undervannpianoer, hvinende oscillator-toner, baklengsklarinetter og lignende snurrepiperier. Starten av Clap In Time høres nesten ut som finsk klassisk neo-impresjonisme med sine seige utmarkstoner, men datamanipulasjonene trekker det hele tilbake til mer sentrale strøk. Radio Cat har vocoder og discotrommer litt influert av fransk house-musikk. Camped Out bringer tankene tilbake til dengangen det sene Beatles badet stemmene i syrlig, boblende sodavann og bød på sine mest intrikate pop mesterverk. Your Gunn Is Set On Me stripper ned effektbruken en del og viser at trioen kan klare seg med akustiske gitarer og sang hvis det absolutt er nødvendig.

Mountaineers prøver seg innen det skjevere segmentet av brit-pop, en retning som i det store og hele er overbefolket av stadig nye band som tippes å bli det nye Blur eller Supergrass. De er heller ikke de eneste som forsøker å fornye den klassiske britiske låtskriverkunsten ved å tilføre post-Kid A elektronikk. Likevel viser denne EPen at gruppa har store ambisjoner og vil bli å regne med når de kommer med sin fullengde CD (denne er ventet i juli 2003).

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Core - Vision

(Jazzaway)

Øs, pøs, faster, louder. Dette svinger av en annen verden, og denne debuten innfrir forventningene etter en serie voldsomme konserter.

Flere:

Espers - Espers II
American Suitcase - Summerman