cover

Sky Fi Beatitude

Magnus Moriarty™

CD (2005) - Metronomicon Audio

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Folkpop / Indierock / Lo-fi / Casiopop

Spor:
Sky-fi Altitude
Making the Train Land
Bring On the Captain
No, the Telly Cinderelly!
Narcissistics Necktie Party
Pipe In Hand
The Jelly Cinderelly?
Don't Lose Yr Kru
Lean Rafter in the Early Morning
Hank, the Batmobile Joyrider
Exit Emergency Airport
Happy Plant Reactor

Referanser:
Cyrano Armageddon
Koppen
Faris Nourallah
XTC

Vis flere data

Se også:
Kodachromerockopera - Magnus Moriarty™ (2011)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


På vei mot solen

Joyride Batmobile crusade over us, bring happiness and love to the force!

"Please play this recording on Tandberg stereo equipment for optimal sound performance" oppfordres det i omslaget på denne CD-R platen. Med det signaliseres vel både en viss nostalgisk hang og en anelse lite selvhøytidelig holdning til sin musikk.

Sky Fi Beatitude har sitt utspring i Grünerløkkas roteloft Metronomicon Audio, som huser en rekke mer eller mindre obskure artister (Now We've Got Members, Koppen, Cyrano etc.). Sammen med makker Marius Ergo har Magnus Moriarty her mekket sammen 12 låter som hadde fortjent langt større distribusjon og oppmerksomhet. Han har meloditeften og ynden til en Berntzen eller Lerche, men med en større Petter Smartness og gjør-det-selv innfall som vel forhindrer det store gjennombruddet blant hopen. Synd for pengepungen hans, bra for oss som lytter. Sky Fi Beatitude er rett og slett en fortryllende liten pop-plate, løftet frem av en instrumentpark på størrelse med Disney World, lekent og passe slurvete, men aldri useriøst eller tåpelig.

Enkelte spor tenderer mot det nostalgiske poputtrykket, fra Beatles via XTC til Faris Nourallah, andre kopler fiolin med trommemaskin og samples - uansett er det noe riktig så spankulerende charmy over den naive og solskinnsladede Sky-Fi-popen til Moriarty som gjør at platen står igjen som en av de fineste norske i 2005. Ikke slik å forstå at hvert kutt her er et ferdigpolert mesterverk, det er like mye gløden og gleden som preger helheten som gjør Sky fi Beatitude til en stayer.

I tiden mellom plateslipp og denne (forsinkede) lille tekst, hadde jeg gleden av å se MM live på hjemmebane (Mir i Oslo), og det var også en særs fornøyelig opplevelse, enda mer sprettent og russisk enn på plate. Det lover godt, Mr. Moriarty!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Madder Mortem - Desiderata

(Peaceville)

Nordmennene fortsetter å bevege seg fremover i sin unike og høyst originale retning. Til glede for noen, og stor frustrasjon for andre.

Flere:

Lalla Carlsen - Norges Revydronning
Sufjan Stevens - Seven Swans