cover

Do It EP

Diversion Blue

CD-EP (2002) - Yellow Snow / MNW

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indiepop / Indierock

Spor:
Do It
Nothing 2 Declare
Vidar Judas Meum hate song
Looking At You

Referanser:
Motorpsycho
Tugboat

Vis flere data

Se også:
Butterflies EP - Diversion Blue (2002)
Pleasureville - Diversion Blue (2002)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Teaser #2

I nord-Norge er Vidar Meum som Judas å regne, og her får han sitt pass påskrevet.

Diversion Blue fortsetter med å bygge opp spenningen foran sin bebudede fullengder Pleasureville. Do It følger i sporene etter Butterflies (mai, 2002), som også inneholdt ett spor fra albumet, samt tre overskuddsspor.

Tittellåten her blir å finne på Pleasureville - the album, og det er lett å skjønne hvorfor. Den er en fengende, lett og radiovennlig poprocker med ganske catchy refreng, som man blir litt trøtt av etter mange gjennomhøringer. Igjen er det Sverre A. Stenersens melodiske øre som tjener bandet, og selv om Diversion Blue ikke biter så veldig kraftig fra seg så er Do It en fyldig og potent rockelåt det fint går an å like.

De tre tilleggssporene er av mer ymse kvalitet. Nothing 2 Declare er litt mer sviskete, der særlig Hans Vidar Hansens saksofonspill bidrar til å gi den et noe klamt fusion-preg. Aller morsomst er Vidar Judas Meum hate song, som ser ut til å være dedikert Braathens-sjefen som forståelig nok ikke har en altfor høy stjerne i nord. Hvorfor Stenersen synger "take off your clothes, I wanna sleep with you..." har jeg ikke helt fått tak i, men det er sikkert ikke spesielt lystbetont. Hatsangen holder i hvert fall hva den lover, og viser at Diversion Blue også er kapable til å sprute ut litt fuzzrock hvis de vil. Looking At You er en akustisk låt med smak av Motorpsycho. En helt grei ballade, litt anonym riktignok, og dermed kledelig å bruke som et slikt EP-spor.

Nå klarer det seg vel med teasere i forkant av selve albumet. Det er lov å være nøktern optimist etter å ha blitt kjent med Butterflies og Do It.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Diverse artister - John Barleycorn Reborn – Dark Britannica

(Cold Spring)

Nyfolk fra England der kornet hylles, solen dyrkes og de romantiske idealer fra May Day til Harvest Festival feires.

Flere:

Noxagt - Turning It Down Since 2001
Green Day - American Idiot