cover

All Covered In Punk

Diverse artister

CD (2002) - EMI Virgin / EMI Virgin

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Punk / New Wave

Spor:
Eloise
Bang A Gong (Get It On)
David Watts
Have You Seen The Rain
Johnny Was
Viva Las Vegas
Nights in White Satin
Baby I Don’t Care
Goodbye My Love
Gimmie Some Truth
Here Comes the Nice
Streets of London
River Deep Mountain High
Somebody Got Murdered
Nellie the Elephant
Goldfinger
I Got You Babe
Steppin’ Stone
Walk On By
My Way

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


En pakke full av unødvendigheter

Dårlig og tilfeldig samling punkcovere. En av de siste punkskivene du trenger.

Det finnes haugevis av punksamlere ute på markedet. Noen inneholder de store klassikerne, andre er mer preget av obskuriteter, andre igjen er rasket sammen i en hast. Jeg tror denne tilhører siste kategori. Helt greit å samle punkband som har covret et-eller-annet, men hvorfor akkurat disse banda og disse låtene? Det får jeg ingen svar på. Jeg veit om hundre punkcovere som er morsommere eller mer minneverdige enn halvparten av dette.

Det åpner med The Damneds utgave av sekstitallhiten Eloise. Rocka og helt grei versjon. Men punk? Nei! Deretter følger nitten låter av varierende kvalitet. Noen låter er pop- eller rock-klassikere. Et fåtall av versjonene er i nærheten av å være klassikere. Som med The Damned er problemet med noen av låtene at de er nærere beslektet med new wave eller streit rock enn punk.

Blondie er representert med en slapp liveversjon av Bang a Gong (Get It On). Så farer det videre med Ramones (som har gjort langt mer interessante versjoner enn Have You Seen The Rain), Dickies, Dead Kennedys, Sex Pistols og andre storheter. Ingen kan vel sies å være representert med noen av sine milepæler. Mindre kjente The Professionals og The Stiffs klarer heller ikke å etterlate annet enn inntrykk av noe mellomgodt.

Et av de artigste innslagene er Anti-Nowhere League med Ralph McTells Streets Of London. Det er noe helt annet enn med Roger Whitaker! Andre høydepunkter er soullåta River Deep Mountain High gjort til garagepunk av australske The Saints. En annen gammel goding som gjøres med stil er Steppin' Stone, et virkelig Sex Pistols høydepunkt.

Toy Dolls tuller seg, som forventet, igjennom noe som opprinnelig må være en barnesang. The Stranglers gjør en kul vri på Walk On By av Bacharach, selv om punkelementer er så godt som fraværende. Avslutningsvis serveres My Way i Sid Vicious sin variant. En innspilling som absolutt er morsomst første gangen man hører den. For min del begynner det å bli noen år siden.

Dersom man virkelig er nysgjerrig på punk, og spesielt disse banda, kan man jo begynne med debutskiva til Ramones, Nevermind The Bollocks av Sex Pistols eller Eternally Yours med The Saints. På denne samleren er det for langt mellom de øyeblikkene som virkelig sier noe om punk, eller om det å lage en kul coverversjon for den saks skyld.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Elected - Sun Sun Sun

(Sub Pop)

Hvis Conor Oberst er den nye Dylan, er Blake Sennett den nye Conor Oberst.

Flere:

Paganus - Kalla
Them Crooked Vultures - Them Crooked Vultures