cover

Suburban Jive

Olav Torget

CD (2006) - Echofisk / Musikkoperatørene

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Jazz

Stiler:
Africana / Instrumental

Spor:
Resonant Patterns
Five to Six (in the Morning)
Grit
Song for Marte
Yadoh Drums
A Little While
Quiet Saturday
Gilli
Some Things Are Yet to Come

Referanser:
Jon Hassell
Steve Tibbets
Kenny Wheeler
Nils Petter Molvær

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Ørken-jazz, IKKE fjell-jazz!!!

Olav Torget tester om det er afrikanske ørken-lyder i strengeinstrumentene sine på Suburban Jive.

Norges pop-verden har ingen Damon Albarn, men heldigvis har vi den sjangeroverskridende gitaristen Olav Torget som har oppdaget kvalitetene i musikken fra den nedre verdensdel. Gjennom en årrekke har han turnert Afrika med gitar og spilt konsert sammen med Ali Farka Touré (fra Mali) og Solo Cissokho (fra Senegal). Her hjemme har Olav Torget spilt sammen med Steinar Ofsdal, Geir Lystrup, Karl Seglem, Tigerlily og Ging Berentzen.

Tiden har til slutt kommet for å utgi et album i eget navn – Suburban Jive består av lyriske instrumentalstykker som er heller sparsomt instrumentert. Tittelen viser til Olav Torgets opplevelser av afrikansk dans, men på dette albumet dominerer ettertenksomheten over dansen det meste av tiden.

Olav spiller selv strengeinstrumenter (gitarer, bass, konting) og tangentistrumenter og har ellers mest hjelp av perkusjonistene Harald Skullerud og Helge Norbakken. De fire sporene med Per Willy Aaserud på trompet blir som om det var Jon Hassell eller Kenny Wheeler som var med på ødemarksrefleksjonene. Dette er neddempet, kontemplativ musikk passende for bruk i naturdokumentarer eller til indre reiser med egne, indre bilder. Steve Tibbets har gitt ut lignende ting i en årrekke, men uten distinktivt afro-preg som her.

Denne plata er likevel ikke varm som Sahara, Torgets gitartoner for eksempel på A Little While har noe svalende, nesten kjølig over seg, kanskje en bris fra nord som har oppstått over mer hjemlige fjell? Mest vittig blir det derimot på Gilli, en synkopert strengeleik der dans og glede til slutt får overtaket.

Suburban Jive framstår som en solid og forfriskende samling av høyst personlig ørken-jazz med perkusjon, strenger, blåsere og isbiter.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Sade - Lovers Live

(Sony Music)

Sadie, Shady, Sadé, Said, Saidi - kjært barn har mange navn og ingen visste hvordan man uttalte det på 80-tallet.

Flere:

Firewater - The Man on the Burning Tightrope
John Olav Nilsen og Gjengen - For Sant Til Å Være Godt