cover

Naz Bar

The Anubian Lights

CD (2001) - Crippled Dick Hot Wax / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Trip hop / Elektronika / Space rock / Krautrock

Spor:
Introduction
What a Bagdad Had
Smoke and Mirrors
In Flight
Epsilon
Dreamstate in the Mainframe
Micronite
Hot Sand
Starvox
Lazytown
The 3-step Formula
Smoothing out of the Curve
Outer Space Music

Referanser:
Hawkwind
Chrome
Farflung
Stereolab
DJ Me DJ You
Pressurehed

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Mocca, Latte og Espresso

En ujevn, men tidvis vellykket musikalsk røre fra The Anubian Lights.

Naz Bar er den tredje platen til The Anubian Lights fra Los Angeles, og den er en meget variert affære. The Anubian Lights lar seg inspirere av en rekke forskjellige stilarter, og blander alt sammen til en eklektisk miks. Her er elementer fra 60- og 70-talls filmmusikk, cheesy elektronika, soul, dance, techno, krautrock, easy listening, trip-hop og world musikk. Musikken er stort sett synth- og sample-basert, men de bruker også "ekte" instrumenter som trommer og gitar, som bidrar til at det ikke låter kaldt og maskinelt, tross utstrakt bruk av elektroniske lyder og vocoder.

The Anubian Lights benytter seg mye av det gamle "obskur eller kårni vokal-sample over funky beats"-trikset, som etterhvert har blitt svært utbredt i elektronisk musikk. Det er vel ofte meningen at dette skal gi en slags ironisk eller humoristisk effekt til musikken. Et eksempel er låtene In Flight og Out Flight, der vi er passasjerer på Flight F.I.N.A.L, og vi hører flyvertinnens stemme over noen luftige beats ("we will not invite you to fly with us again, for this is your final trip... you are now entering your eternal home..."). Gruppa har sikkert syntes at dette er en festlig ide, men det blir ikke nødvendigvis så veldig spennende musikk av det.

Med så mange ideer og så variert musikk fordelt på over 70 minutter er det klart at kvaliteten er varierende, men det må sies at de er langt heldigere med en rekke andre låter. En av de beste sådan er Smoke and Mirrors, som har en drivende 60-talls soul-groove med en lystig melodi og vokal på et fremmed språk (arabisk?).

Platen er alt for lang og ujevn til å holde interessen oppe hele veien, men den er variert og groovy, og burde passe fint som bakgrunnsmusikk. Utallige kaffebarer vil med fordel kunne bytte ut sine Cafe Del Mar og Chillout-samlinger med Naz Bar.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Father John Misty - I Love You, Honeybear

(Bella Union)

Uvanlige kjærleikssongar i eit faderlig sterkt folkpopmelodisk famntak.

Flere:

Paganus - Kalla
Funeral Diner - The Underdark