cover

Exploding View/Who Is Who

Monobird

Vinyl 7" (2008) - Oslo Grammofon

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Indiepop / Lo-fi / Psykedelia

Spor:
Exloding View
Who is Who

Referanser:
The Loch Ness Mouse

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Delikat lo-fi

Monobird er Jørn Åleskjærs lo-fi soloprosjekt.

Jørn Åleskjær er kjent fra Loch Ness Mouse, og det er flere musikere fra dette miljøet med på denne plata, blant andre Emil Nikolaisen og Ole Åleskjær, i tillegg til mystiske skikkelser som Dangermüz og Bartleby på vokal.

Selve utgivelsen er en nydelig sak. De tredve første nummererte eksemplarene av singelen kommer på gjennomsiktig vinyl, har et nydelig billedomslag og kommer med en smakfull 8-siders booklet hvor tekster til låtene er med krydret med nydelige naive tegninger som tatt rett ut av en gammeldags barnebok. Det ekstra kule med dette kjøpet er at du får med en gratis digital single som bonus. Ved å sende en kode, som ligger vedlagt i omslaget, til mp3oslogrammofon.com blir låtene Ocean View og Carrier Pigeon sendt over til din PC.

Exploding View er en nedstemt, lavmikset lo-fi popsak, veldig 1960-talls psykedelia, en tidlig Neil Young (ca. 1969-70) møter Beatles i deres Revolver-periode. Den glir sakte frem i en melankolsk, vemodig, Barne TV-stemning. Denne låta vokser for hver avspilling, en nydelig sak. Håvard Krogedals cello og Eivind Schous fioliner underbygger låten veldig fint i nydelige lydfasetter mens Ivar Christian Johansens trompet piffer det hele litt opp så vi ikke havner i hybelhus-tristesse.

Who Is Who er en mer rocka låt, men igjen snakker vi 60-talls pop med litt strø av psykedelia. Veldig intens og fengende, insisterende på å være naiv i sitt musikalske sammenheng. Låten har også en morsom tekst.

Denne utgivelsen anbefales, ikke bare for musikken men på grunn av hele konseptet. Ikke minst er bookleten som følger med lekker, med illustrasjoner av Bjørn Rune Lie.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen