cover

Sangue Puro

Les Georges Leningrad

CD (2006) - Tomlab / Dotshop.se

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Eksperimentell / Alternativ / Elektro / Post-punk / Avant rock / Støyrock

Spor:
Sangue Puro
Skulls In The Closet
Scissor Hands
Ennio Morricone
Eli Eli Lamma Sabbacthani
Mammal Beats
Sleek Answer
Mange Avec Tes Doigts
Lonely Lonely
The Future For Less

Referanser:
Cabaret Voltaire
Boredoms
Liars
Melt Banana
Throbbing Gristle
Erase Errata
Lightning Bolt

Vis flere data

Se også:
Sur Les Traces de Black Eskimo - Les Georges Leningrad (2005)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Skronkfeist i Montreal

Ikke avfei denne eksentriske kanadiske trioen som uferdig og unødvendig kunst-onanering.

Musikken til Les Georges Leningrad kan nok for mange minne om lydterrorisme og på overflaten fremstå som unødvendig pretensiøs. Men det ville være et stort feilgrep å avfeie den slik.

Da går man nemlig glipp av en meget spennende og utfordrende musikalsk reise. Og ikke minst går du glipp av en heidundrende og festlig lekestund i alle dine sansekammer.

Musikken må være latterlig innfallsrik og kunne gi assosiasjoner til en eller annen form for orgie for demente. Les Georges Leningrad formelig bobler over av ideer. Taktskiftene er ofte, hektiske, uventede og i like stor grad styrt av humor som fornuft eller struktur. Det er et gjennomgående vilt, oppjaget, nesten vanvittig tempo på mange av de ti kuttene på denne aparte og mangesidige skiva.

Sangue Puro er skronkende frastøtende sekvenser av støy og andre absurde, infantile, senile, avantgarde lyder, men også mer forståelig riff og eksplosiv rytmikk. Samtidig er musikken nemlig både rockende og dansant i all sitt skrudde driv og taktfaste energi.

Trommene kan gi assosiasjoner til støyvenner som Boredoms eller Liars. Samtidig er her stampende rytmikk med forvrengt vokal. Andre referanser kan være Cabaret Voltaire, The Flying Lizards eller The Residents. Men her er også mer lavfidelisk og atmosfærisk støysurring. Selv påstår bandet at de spiller petrokjemisk rock. Kan noen forklare meg hva det er, er jeg dem evig takknemlig.

Det er en besyndelig form for rock der vilkårlige keyboardlyder kveles og militant tromming står side om side med avantgardestøy, cerebral dansemusikk og riffende no wave rock som Lightning Bolt-tilhengere kan like.

Musikken gir assosiasjoner til alt fra tribalmusikk, futuristisk psychobillyrock, ambient Throbbing Gristle industri, bisarr old school electro hiphop til Add N to X keyboardfingring. Andre ganger får den oss til å tenke på Adult, Melt Banana eller Erase Erata.

Visst kan det tidvis føles formålsløst og fjollete, men samtidig er det lekent, oppfinnsomt, ertende og medrivende. Det er ikke så ofte man i dag finner band som våger å ta sjanser og kommer opp med et uttrykk som kan oppfattes som både originalt og spennende. Les Georges Leningrad er et unntak.

De må være vanskelige å svelge og ta innover seg, men er vel verdt det investeringen gir tilbake. De presser og tyner musikalske formler og grenser for alt det de er verdt, og kommer opp med et livsbejaende musikalsk verk. For desto mer tid man bruker på trioens musikk jo lettere får man det hele til å henge sammen og fremstå som helhetlig i all sin inkonsekvens.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Proviant Audio - Real Love Tastes Like This

(Paper Recordings)

Kruttet er oppskutt, Proviant Audio skyter fra hofta.

Flere:

Wilco - A Ghost is Born
Mats Eilertsen - Flux