cover

110% Rock

Alternative Allstars

CD (2004) - SPV / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardrock / Poppunk / Grunge

Spor:
Waking Up To Reality
110% Rock
Rubberball
I Get Around
Take Me Higher
Falling From Grace
Totally Wrong
I'm Free
Love So Strong
Brand New Day
Hold On Tight
Emotions

Referanser:
H-Blockx
Nirvana
Foo Fighters

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Et dårlig alternativ

Påtatte forsøk på alternativ rock og lurvete satsinger på poppa punk.

Tyske Alternative Allstars har tatt kraftig i ved valg av bandnavn. De kan vel egentlig ikke kalles noe allstar-band ( i hvert fall ikke i internasjonal målestokk). I tillegg stiller jeg meg tvilende til påstanden om at de er så veldig alternative. Dette minner mer om en MTV-tilpasset variant av rock som for cirka 10 år siden ble sett på som alternativ.

110% Rock er hovedsaklig litt for motstandsløs og kanskje til og med kalkulert rock. Den passer for 15-åringer med skateboard og den passer i TV-reklamer for mineralvann eller mobilabonnement. Eksempler på slike låter er Take Me Higher og Brand New Day. Det betyr at du finner mange fengende låter her, men neppe noen som setter dype spor.

Ellers finner man mye uinteresant oppgulp fra de siste års amerikansk rock. Låter du ikke ville husket noe av om du hadde hørt dem på radio for et kvarter siden. Skiva har for lite av alterativrockens hjerne og poppunkens frekkhet. Alternativ Allstars sliter litt med troverdigheten som et bråtøfft rockeband. Det er nemlig noe litt påtatt ved det hele. Bandets forsøk på å tenne rockegnisten ender ofte i fiasko grunnet fuktig fyrtøy. Claus Grabke prøver seg på en Kurt Cobain-variant i blant annet I'm Free, uten at han når de samme høydene.

110% Rock er ei litt under middels morsom rockeskive. Navn på både band og skive er nok misvisende. Innholdet er på sitt beste helt middelmådig, rufsete rock. Dette bekrefter egentlig bare min gamle teori om at det er mye sunn musikkinteresse i Tyskland, de klarer bare så sjelden å omsette den til noe spennende selv.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Sufjan Stevens - Seven Swans

(Rough Trade)

Sufjan Stevens forlater ikke Michigan riktig ennå - men tar seg tid til litt fugletitting.

Flere:

Deportees - Under the Pavement - The Beach
Alog - Duck-Rabbit