cover

Crystal Castles II

Crystal Castles

CD (2010) - Fiction / Universal

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Eksperimentell / Støy / IDM / Elektropop

Spor:
Fainting Spells
Celestica
Doe Deer
Baptism
Year of Silence
Empathy
Suffocation
Violent Dreams
Vietnam
Birds
Pap Smear
Not In Love
Intimate
I Am Made of Chalk

Referanser:
Pictureplane
Health
Chew Lips
Adult
Ladytron

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Den evigvarende festen

Festen Crystal Castles startet med debuten har havnet i en slags limbo mellom selve festen og etterfesten.

Oppskriften på Crystal Castles virker egentlig fryktelig enkel, men det viste seg på den selvtitulerte debuten fra 2008 at det fungerte som bare juling. På oppfølgeren har de ikke endret på mye, og festen fortsetter slik vi husker den godt fortsatt. Men etter en uendelig fest så kan ting bli både skummelt og sanseløst. Så også her.

På det andre albumet kommer imidlertid duoens begrensninger til syne. Det som er litt bisarr i dette tilfellet er at det egentlig ikke kan regnes som en svakhet i seg selv. Greit, det har ført til et album som kanskje i hakket for stor grad har balansert den røde tråden fremfor et helt interessant album, men det er i det minste basert på en latterlig effektiv formel. Typisk låter som Baptism, Celestica eller Suffocation for eksempel – heftige låter alle tre, men hvor interessant er det å høre de så tett etter hverandre? Ikke alltid like stas, men de har samtidig en evne til å dra oss inn i en helt egen modus som kan være magisk når de treffer riktig.

Heldigvis har de brukt litt av samplelekingen fra debuten også her, noe som har endt i blant annet en forfriskende Sigur Rós remiks som stikker seg ut som et av høydepunktene. Litt på samme måte som Vanished, den lekre tolkningen av Van Shes Sex City, på debuten var.

Denne oppfølgeren fortsetter med andre ord der det andre slapp i aller høyeste grad. Vi er på den samme festen, og tempoet er ikke helt av skaftet, men det er på det tidspunktet i festen hvor alt flyter perfekt. Der godfølelsen er på topp og hvor man i underbevisstheten egentlig er klar over at festen bare kommer til å bli dårligere herfra og ut. Uten at man noen gang kommer til å innrømme det. Crystal Castles har innkapslet dette, og holder fast ved dette øyeblikket på imponerende vis. Det er nærmest inspirerende hvordan de nekter å gi slipp.

Festen ender nødvendigvis for de fleste av oss dog, og det er kanskje like greit. Og selv om Crystal Castles egentlig ikke rikker seg av flekken, så er det fortsatt gøy. Hvem vet hvor langt de er i stand til å tøye strikken.

Crystal Castles er uansett for øyeblikket godt i gang med en evigvarende fest, og det med nærmest hypnotiserende kraft. Enda et album med den deilige følelsen – enda et album som svever mellom vår verden og den andre siden, og balanserer mellom tidvis uinteressante og rett frem euforiske øyeblikk. Og det er faktisk langt fra feil!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Fall - Reformation Post TLC

(Sanctuary)

Det er over, men dette er begynnelsen. Grinebiter'n har fått med seg essensen.

Flere:

Tinariwen - Amassakoul
Neurosis & Jarboe - Neurosis & Jarboe