cover

Pilgrims on Diet

Pilgrims On Diet

CD (2008)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Folk / Country / Powerpop / Americana

Spor:
Don't You Dance
Not For Real
So Much Better
Without You

Referanser:
Gene Clark
Tom Petty
Corazon
Ryan Adams
The Jayhawks

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Halden, America-land

Nytt bekjentskap med en debut som er mer enn lovende.

Fra Halden får vi et nytt bekjentskap med Pilgrims On Diet med denne 4 spors debuten – utgitt på det helt nye selskapet Døgnvill Records. Det som raskt kan sies om bandet er at de langt fra er døgnville. Dette er en våken kvintett som oser av glede, med låter som holder til i øverste klasse.

Gjengen som har erfaring fra bandet All Blue fikk med seg Freddy Holm, kjent fra Corazon til å styre spakene, og reiste til hans studio (som også heter Corazon) for å spille inn et knippe låter. De som er kjent med Holms tidligere verker, kjenner godt til det musikalske landskapet til Pilgrims On Diet også. Her dreier det seg om vakker melodiøs pop med røtter tilbake 60/70-tallet.

Det som varmer fra første sekund er vokalist Celine Østli Andersen, som er et helt nytt bekjentskap. Det er så vakkert når hun fremfører ordene, og hun bruker stemmen så utrolig riktig. Det er ikke snakk om å overbevise folket for en fantastisk vokalist hun er, det er bare å treffe med den rette nerven og kjenne at hvert ord har den rette touchen og nerven. Jeg assosierer vokalbruken hennes med Gene Clark-klassikeren "No Other"; det er bare så utrolig riktig.

Når resten av bandet inkludert medvokalist Andreas Børresen finner tonene, med litt steelgitar som treffer hjertet, så er det ingen tvil om at dette imponerer. Samarbeidet mellom de to vokalistene må også nevnes som en liten godbit og de utfyller hverandre glimrende.

Alt holder en svært høy kvalitet, og avslutningen med sistesporet "Without You" er platas høydepunkt. Den selvtitulerte Pilgrims On Diet er en mer enn en lovende debut, og det er bare å håpe at bandet fortsetter å produsere musikk av denne sterke kvaliteten framover også. Denne utgivelsen ga i alle fall denne anmelderen mersmak.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Supersilent - Supersilent 7

(Rune Grammofon)

En knallsolid konsertfilm med flere store høydepunkter. Hiorthøy og Supersilent i sublimt samspill.

Flere:

Domenico+2/Kassin +2/Moreno +2 - Sincerely Hot
Death By Unga Bunga - Juvenile Jungle