cover

Martin Scorsese Presents: The Best of the Blues

Diverse artister

CD (2003) - Legacy / Columbia / Sony Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Blues

Stiler:
Deltablues / Chicago-blues / Texas-blues

Spor:
Cross Road Blues
Muddy Water (A Mississippi Moan)
Devil Got My Woman
Evil (Is Going On)
(I'm Your) Hoochie Coochie Man
Boom Boo
Death Letter Blues
Hard Times (No One Knows Better Than I)
I'd Rather Go Blind
The Thrill Is Gone
All Your Love
One Good Man
Red House
One Way Out
Pride and Joy
Am I Wrong
Just Won't Burn
Voodoo Music
Vietnam Blues
Round and Round
I Pity the Fool

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Sprikende samling av legender og deres etterfølgere

Samleplate med blues fra de siste 70 år som spriker i alle retninger, satt sammen på grunnlag av Martin Scorceses film-serie om bluesens historie.

Martin Scorsese var i fjor initiativtakeren til filmprosjektet Martin Scorsese Presents the Blues - en serie på 7 filmer med bluesmusikk som felles utgangspunkt. I forbindelse med dette prosjektet ble det utgitt en haug med CDer i et forsøk på å cashe inn på publisiteten rundt prosjektet. Det ble blant annet gitt ut samle-CDer med en rekke av bluesens mest kjente utøvere og dessuten en samling på 5 CDer som skulle være en introduksjon til bluesmusikk. The Best of the Blues er en samling av denne samlingen.

Det er ikke lett å anmelde en slik sampler på en vettug måte. På den ene siden er jo mye av musikken helt suveren. Men artister og låtutvalg er satt sammen helt uten mål og mening utover at den skal markedsføres gjennom Scorsese-serien. Dermed spriker det stilmessig, tidsmessig og lydmessig alle veier.

De første låtene er best; det er alltid en nytelse å høre Robert Johnson, Skip James og Son House. Så går ferden til Chicago med obligatoriske spor av Howlin' Wolf, Muddy Waters, John Lee Hooker og Etta James. BB King slenger seg med i valsen, før ferden danser videre mot 60- og 70-tallet med Jimi Hendrix, John Mayall og Allman Brothers. Så er vi på 80-tallet med Stevie Ray Vaughan før den ville galoppen gjennom blueshistorien ender med karer som Robert Cray og Keb' Mo' og jenter som Bonnie Raitt og Susan Tedeschi.

Mer er det egentlig ikke å si. Har du aldri hørt blues før, kan dette kanskje inspirere til videre utforsking, men alle som har bittelitt greie på sjangeren får ingenting ut av denne samleren. Til det er den for ufullstendig og sammenrasket, selv om det selvsagt utseendemessig er proft og gjennomført ut - det er tross alt giganten Sony gjennom Legacy som står bak. Kjøp heller en plate med hver av de 20 artistene representert på denne plata, så kan vi snakkes seinere om blues.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Ben Weaver - Paper Sky

(Glitterhouse)

Tretten usentimentale og skarpskodde skildringar frå eit Amerika der håpet ikkje har dei aller beste veksttilhøve.

Flere:

The Felice Brothers - Yonder Is the Clock
Diverse artister - I Love Techno: 10 Years - The Classics