cover

Chain Gang of Love

The Raveonettes

CD (2003) - Columbia / Sony Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Retropop / Powerpop

Spor:
Remember
That Great Love Sound
Noisy Summer
The Love gang
Let's Rave On
Dirty Eyes (Sex Don't Sell)
Love Can Destroy Everything
Heartbreak Stroll
Little Animal
Untamed Girls
Chain Gang of Love
The Truth About Johnny
New York Was Great

Referanser:
Jesus and Mary Chain
Black Rebel Motorcycle Club
The Velvet Underground

Vis flere data

Se også:
Whip It On - The Raveonettes (2002)
In and Out of Control - The Raveonettes (2009)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


The Other Side of Summer

Et sommerrock-album som kommer ut på høsten og kanskje kan holde varmen en stund til.

"Recorded in b major" står det på coveret til Chain Gang of Love. Disse reglene dette bandet har pålagt seg selv har vært kommentert detaljert i lang tid. Viktigere er det kanskje at denne duoen og hjelperne deres har laget et betydelig lystigere album enn forventet. Her er det mer pop og mindre heroinrock en på Whip It On. Det er samtidig mer sekstitall og mindre åtti/nittitall.

Den lykkelig-sløve stemninga man finner i flere av låtene står i kontrast til den mer aggressive-frustrerte stilen fra debuten. Støyen ligger fortsatt som et slør over låtene og lyden av storbyer som New York er ikke borte. Sistelåta heter i tillegg New York Was Great. Ordet Love går igjen på hele skiva som en bekreftelse på de positive vibbene.

The Raveonettes har endt opp med ei veldig nynneverdig skive som er ganske mye mer motstandsløs i forhold til debututgivelsen. De høres ut som en ganske mye snillere utgave av The Jesus and Mary Chain. Chain Gang of Love er som en St. Hans-fest for gamle indierockere og nye alternativkids. En grei blanding av gammelt og nytt.

The Raveonettes har med dette laget en stemningsfull popskive uten å ta vare på den farlige rocken i den grad jeg skulle ønske. Der jeg tidligere var positivt overrasket over danskene, er jeg nå mer avventende og spent på hva de finner på videre. Denne skiva er hyggelig og nesten svevende, men mangler gnisten som gjør at jeg brenner for å anbefale den for venner og kjente. Bandet kledde mørket fra debuten og har ikke klart å erstatte det med noe som er like pirrende.

Chain Gang of Love har flere fine låter, men som album fester det ikke helt grepet om hjernen min. The Raveonettes kunne gjerne ha bitt litt hardere fra seg. Man kan uansett hygge seg med dette og noen sommerminner mens det regner og blåser utafor døra.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Sufjan Stevens - Seven Swans

(Rough Trade)

Sufjan Stevens forlater ikke Michigan riktig ennå - men tar seg tid til litt fugletitting.

Flere:

Diverse artister - Østfoldminner
Black Ox Orkestar - Ver Tanzt?