cover

Duets

Ane Brun

CD (2005) - V2 / DetErMine / Bonnier Amigo

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Folk / Singer/songwriter / Poprock / Country

Spor:
Little Lights
Lift Me
Rubber & Soul
This Road
Stop
Across the Bridge
Easier
Love & Misery
Such a Common Bird
Song No. 6

Referanser:
Ani DiFranco
Michelle Shocked
Beth Orton
Damien Rice

Vis flere data

Se også:
A Temporary Dive - Ane Brun (2005)
Live in Scandinavia - Ane Brun (2007)
Sketches - Ane Brun (2008)
Live at Stockholm Concert Hall - Ane Brun (2009)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Tilsammans

Hvis du liker å drikke rødvin så er du sikret mange hyggelige stunder med 'Duets'.

Ane Brun har sjarmert svenskene de siste åra. Med albumet "A temporary dive" som kom tidligere i år ble hun allemannseie her i hjemlandet også. Selvsagt var det vel fortjent.

Nå har Ane har samlet sammen en rekke mer eller mindre kjente folk (få har vel unngått å få med seg første singelen fra plata, "Lift me" som hun synger sammen med Madrugada). De fleste av sangene er skrevet av duettpartnerne, men det er også plass til en cover av Sam Browns åttitallshit "Stop".

To av komposisjonene er dog Anes egne. "Rubber soul" fra "A temporary dive" har blitt omgjort til en duett, og i tillegg er duetten med Ron Sexsmith fra "A temporary dive" også med. Dette er to fantastiske komposisjoner, men de bringer jo ikke så mye nytt til plata. For de av oss som virkelig fikk opp øynene for henne i året som gikk, hadde kanskje mer Ane vært på sin plass. Ikke at låtene ligger langt unna hva hun gjør solomessig, men de fleste er hakket under nivået fra "A temporary dive". Unntak finnes selvsagt. Personlig synes jeg "Lift me" er en av fjorårets beste sanger, og viser at "bluesy"-Ane og rocke-Sivert passer utmerket til også å synge folk/country. Ikke særlig dårligere er "This road" skrevet av Lars Bygdén. En, for meg, temmelig ukjengt kar , men med en stemme jeg gjerne hører mer av.

Duettene med Ellekari, Thingseek og Tobias Fröberg forsvinner alle fort i glemselen, mens det hele tar seg opp igjen på "Such a common bird" av Wendy McNeill.

Jeg vet ikke hvordan Ane Brun har foretatt utvalgsprosessen til denne plata. Jeg tror hun hadde kommet bedre ut av det om hun hadde spilt inn tjue sanger og endt opp med ti. "Duets" gir heller inntrykket av at alt som er spilt inn er blitt brukt.

Det er på ingen måte blitt noen dårlig plate. Store høydepunkter gjør den til et godt kjøp alene. Den kan allikevel ikke måles opp mot "A temporary dive". Men hvis du liker å drikke rødvin så er du sikret mange hyggelige stunder med "Duets".

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 6/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Richmond Fontaine - Post to Wire

(El Cortez)

Dei er ømme, dei er eksplosive og dei fortel skarpsindige historier frå den amerikanske sidelinja.

Flere:

Umek - Neuro
Arve Henriksen - Chiaroscuro