cover

State Of Emergency - Generation Equiz

Equicez

CD (2003) - Pass It / Goldhead

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Hip-Hop

Stiler:
Rap / Morsmålsræpp

Spor:
S.O.E. Intro
Alias
Th' Family Skit
Barnslig
It's Coming... Interlude
Mark of th' Beast
No Prayer
Show Em Where We're From
Drekkalåta
Therapy
Ill (th' Bad Trip)
S.O.E. Skit
Surveillance
Den Smarteste Karen!
Pass it Skit
Mama Proud
Slum
Losing Our Minds Outro
PJ outro
Live From Pass It (bonus)
Blind (bonus)

Referanser:
Gatas Parlament
URO
Warlocks
Klovner i Kamp
Tungtvann

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Revolusjon

Så glemmer vi alt vi har lært om norsk rap til nå.

(Advarsel: Anmelderen bruker ord og vendinger som kan virke støtende. Ha gjerne noen voksne til stede mens du leser dette.)

Så glemmer vi alt vi har lært om norsk rap til nå.

Tungtvann kom med humoren og beatsene, Paperboys med engelskuttalen og den glatte produksjonen og nå kommer Equicez med alvoret og den skitne produksjonen. Dette er ikke klønete skillingsviserap a la Klovner i Kamp. Eller som den derre Diaz i skomakergata-greia som frekventerer fraiche medier som Svisj og VGs musikkbutikk.

"Revolusjon" heter det visst.

Okei, så driver ikke Gatas Parlament musikk i samfunnets interesse de heller. Men der GP samplet Steely Dan, har i det minste Equicez fantasi nok til å sample Mari Boine.

De er 22 og bor fremdeles hjemme hos mor. Dama betaler når de går ut. Dessuten er de mer overvåket enn Michael Krohn var på "Smil til det skjulte kamera.". De håper at dør snart.

Ikke spesielt oppløftende, altså. Det er hardt å være Equicez. Noen ganger vel så hardt som Joachim Nielsen og Per Bergersen til sammen. For dette kunne vært soundtracket til "Døden på Oslo S", uten den godslige famileidyllen. Dette kunne vært manuset til "Himmel og Helvete" anno 2003; en versjon uten den vaklende moralske pekefingeren. Det er beinhard asfalt.

Og følgelig ordkløveri med Ari Behn-fakter. Det er jævla store setninger, voldsomme følelsesmessige opprivninger, kombinert med angrep mot både Bush og Osama Bin-Laden. Før det ramler over i fylleskildringer og en fullstendig unødvendig "stein som faen"-skit. Det har vi hørt før.

Og hadde de rappet på engelsk alene, hadde jeg vurdert å trekke paralleller til nasjonalitetskrisene til Clawfinger. Den "faen jeg er født i Sverige, men burde ha bodd i Los Angeles og breaka på gata-stilen". Jeg får litt den følelsen noen ganger.

Men dette er for det meste helsikes ærlig. Det er helsikes svart. Og bittegranne ensformig, semi-minimalistisk produsert.

Det var på tide at noen meldte om noe annet enn hasjpromping og nachspiel-puling i norsk hiphop også.

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 7/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Le Corbeau - Moth on the Headlight

(Fysisk Format)

Le Corbeau har forkastet minimalismen og sendt skissene i kverna sammen med fuzz, støy og renskåren rock. Og resultatet lar ikke vente på seg.

Flere:

El Guincho - Alegranza!
The Sea and Cake - One Bedroom