cover

The Battle For Everything

Five For Fighting

CD (2004) - Aware / Columbia / Sony Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Poprock / Voksenrock

Spor:
NYC Weather Report
The Devil in the Wishing Well
If God Made You
100 Years
Angels & Girlfriends
Dying
Infidel
Disneyland
Maybe I
The Taste
One More For Love
Nobody

Referanser:
The Calling
Train
Counting Crows
John Mayer

Vis flere data

Se også:
America Town - Five For Fighting (2000)

(1 / 7) (1 / 7) (1 / 7) (1 / 7) (1 / 7) (1 / 7) (1 / 7)


Miltbrann

John Ondrasik er tilbake med torturredskaper i form av 12 pinlig kjedelige låter man sjelden hører maken til.

John Ondrasik traff et ømt punkt i amerikanske hjerter etter 11/9 med låten Superman (It's Not Easy). Fire år er gått siden braksuksessen med America Town, og nå er oppfølgeren her. Og hvor billig det enn høres ut, så tror jeg det skal mer til enn en ny 11/9 for å gjøre noe av dette anerkjent.

Det som slår meg er at The Battle For Everything er mer en remake av America Town enn en oppfølger. Nesten på samme måte som filmen Evil Dead 2 var i forhold til Evil Dead. Samme plottet og storyen, bare med litt variasjon i kamera og setting. Forskjellen mellom Evil Dead og Five For Fighting, bortsett fra det åpenbare, er at Evil Dead prøver, og klarer, å være en god parodi, mens Five For Fighting prøver å være seriøs, men ender opp som en enormt latterlig parodi på seg selv OG den amerikanske popkulturen. Denne skiva får meg til å tenke i politiske baner. Sakte men sikkert har det amerikanske folket hørt på denne typen musikk, og blitt immune mot det. På et tidspunkt slipper de en skive som kommer til å føre til suicidal oppførsel hos resten av verden.

Paranoia? Første bivirkning av dette psykiske våpenet for alt jeg vet.

America Town var jo alt i alt en helt OK skive, verken mer eller mindre, hvis suksess fløt kraftig på den nevnte hitlåta Superman (It's Not Easy). Skiva hadde likevel noe som kunne ligne litt låtskriverteft, noe som The Battle For Everything er helt strippet for. Med denne utgivelsen tror jeg vi trygt kan si at Ondrasik kommer til å bli husket for den ene låta etter 11/9, og kun det. Omstendighetene er kanskje eneste grunn for det også, for etter det jeg kan høre er Ondrasik ikke mer enn en middelmådig låtskriver med ambisjoner større enn han har godt av.

Spor av utvikling er det jo, det skal ikke forbigås i stillhet at jeg nesten skvetter litt til når Ondrasik sier rett ut "ass" på Disneyland. Da blir jeg litt våken. For så god prøver Ondrasik å få alt og alle til å fremstå, at det vekker en vemmelig følelse i magen min. Til og med djevelen er fremstilt som en misforstått person i The Devil in the Wishing Well. Jeg skal ikke uttale meg om det fins noe djevel og hvorvidt det er noe godt i han. Jeg derimot er sikker på at det finnes noe godt i John Ondrasik, men det kommer ikke til nevneverdig uttrykk på denne skiva.

Det går ikke an å fortsette på den måten Ondrasik har gjort her, i alle fall ikke utenfor USAs grenser. Dette blir for amerikansk for oss andre, om man kan si det på den måten. The Battle of Everything er rett og slett det dårligste av amerikansk popkultur i et nøtteskall.

Amerikanske soldater trenger da virkelig ikke å fysisk torturere irakiske fanger når de lager psykisk tortur som dette. (Oi, sa jeg virkelig dette høyt?)

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Tom Waits - Blood Money

(Anti)

Tom Waits er tilbake i sin aller beste og mest imponerende form.

Flere:

Geoff Berner - Whiskey Rabbi
El Guincho - Alegranza!