cover

Time Will Fuse Its Worth

Kylesa

CD (2006) - Prosthetic / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardcore / Punk / Death metal / Black metal

Spor:
Intro
What Becomes an End
Hollow Severer
Where the Horizon Unfolds
Between Silence and Sound
Intermission
Identity Defined
Ignor Anger
The Warning
Outro

Referanser:
Mastodon
Isis
The Dillinger Escape Plan
Black Sabbath
Black Flag
Circle Takes the Square
High On Fire

Vis flere data

Se også:
No Ending/A 100 Degree Heat Index - Kylesa (2004)
Static Tensions - Kylesa (2009)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Sludgerockens nye fanebærere

Dette er rett og slett en mammutplate fra sludgerockerne!

Sludgemetallen fra sørstatene er klar til å erobre verden. En bølge av nye spennende, tunge og metalliske hardcorepunkband står klare med særdeles vital rock. Fellesparaplyen sludge rock eller sludge metal er brukt om Savannah, Georgia-bandet Kylesa, Mastodon, Baroness, Intronaut med flere. Andre har bare kalt det progressiv metall. I mine ører er imidlertid Kylesa like mye av et hardcorepunkband som et annerledes metallband. Noe som understrekes ved at bandet spilte på Blitz i 2005.

Med to trommiser sørger de for en massivt, hardtslående trøkk få andre band kan matche på dagens metallscene. Og to trommiser er in for tiden. Denne gangen har Kylese snarere fokusert på å skape atmosfærer og stemning enn å få til kompliserte og infløkte rytmiske partier. Ikke så mye plass til crust-metal som før, kan du si.

Musikken beveger seg fra det feberaktig hamrende til det forsiktige, organisk og fylt med dynamiske taktskifter uten noen gang å låte forsert eller påtvunget. Og de taktfaste hamrende groovene reduseres ikke til noe mekanisk. Sjelden har vi fått høre metallmusikk så potent og spennende som dette nå for tiden (sjekk gjerne også Gojira og tidligere nevnte orkestre).

Time Will Fuse Its Worth gir plass for brutal hardcore som spytter deg i trynet, doom, psykedeliske atmosfærer og noen avant-gardistiske forsøk på nyskapning. Som lytter får du aldri ro i sjelen. Her er hele tiden noe nytt å oppdage eller fascineres ved.

Noen ganger kan Kylesa minne om Isis på sitt suggestivt, dronende repetetive med fuzza bass. Skrikende vokal av både mannlig og kvinnelig art forvarsler attacket og mayhemen som kommer i neste parti. Vokalen fører tankene til gode gamle Black Flag og gitariffene er noen ganger som 1990-tallets hardcorepunk. Det er et sving og et driv som mange ganger kan minne om Misfits og deres etterfølgere. Andre ganger beveger vi oss inn i galskapen og rytmeleken vi blant annet har fått høre i The Dillinger Escape Plan, men da kanskje sammen med tunge atmosfæriske psykedeliske partier som kan gi assosiasjoner til Black Sabbath, Monster Magnet og dess like.

Time Will Fuse Its Worth er seig, sakte, men med et massivt øs som stoner og death-metall. Skitten og som å tråkke i gjørme. Det er på paradoksalt vis både fylt med grasiøs elegante og rå smekkende brutalitet. Kort sagt; en mammut av en skive.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Pinetop Seven - The Night's Bloom

(Barbary Coast / Empyrean)

Låtar i ei cinematisk folkrock-ramme, som veks og blir til vemodige og rike sinnbilete.

Flere:

Bonnie Prince Billy - Beware
The Modern Lovers - Modern Lovers