cover

Never Mute Noise, Just Turn Down Sleep

Jack Dalton

CD (2010) - Dayladore / Musikkoperatørene

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardcore / Indierock / Post-grunge

Spor:
Safe But No Sound
Camouflage
Desperation
Manhattan?
Lovesong
Refused, Scream
Use Your Confusion
6 8 2

Referanser:
JR Ewing
Amulet
And You Will Know Us By the Trail of Dead

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Hardcore i grenseland

Lovende, men fortsatt mye å gå på for vinnerne av årets Zoom-konkurranse.

Årets Zoom-vinnere, Trondheims-bandet Jack Dalton, har sluppet sin første fullengder. Som Zoom-prisen indikerer er dette et lovende, men også noe uferdig band. På skiven, som spenner over sjangrer som hardcore, postgrunge, pop og indierock, imponerer kvartetten tidvis. Flere intetsigende, og sjangermessig difuse partier, ødelegger imidlertid helhetsinntrykket.

Vokalmessig kan Jack Dalton minne mye skrikhalsene JR Ewing. I perioder, som på åpningslåten Safe But No Sound og Lovesong, er Jack Dalton trygt plassert i hardcore-sjangeren. Noe de også kommer ut av med æren i behold. Begge de nevnte låtene er tighte, kompakte og energiske, samtidig som de er akkompagnert av en velklingende gitar. På mange måter en stødig balansegang mellom melodiøsitet og suicidal-hardcore.

Jack Dalton mister imidlertid flere ganger det sjangermessige grepet, og roter seg bort. Som på Manhattan?, hvor det melodiøse lydbildet får en altfor fremtredende plass, og fortrenger det intense og energiske. Skrekkeksempelet er den platte Use Your Confusion, som fanger vibber fra intetsigende postgrunge-band fra midten av 90-tallet.

Den stilmessige usikkerheten gjør dette til et variabelt album, som ikke når helt opp. Tendensene er likevel tilstede, og Jack Dalton viser at de har potensiale. Med bare åtte spor på albumet (og en bonuslåt), er spørsmålet om ikke de burde nøyd seg med en EP, og ventet med fullengderen til de virkelig gode låtene var på plass. De fire beste låtene fra Never Mute Noise, Just Turn Down Sleep ville utgjort en flott EP. Åtte spor, hvorav bare fire-fem er virkelig gode, er imidlertid litt tynt til å fylle et helt album.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


St. Vincent - Actor

(4AD)

Det er ingen selvfølge at artister kommer så komplett utstyrt som dette, selv blant de beste utgivelser er Actor for en perle å regne.

Flere:

A Silver Mt. Zion - Horses in the Sky
Belle & Sebastian - Dear Catastrophy Waitress