cover

Honey In the Hive

The Bigger Lovers

CD (2002) - Munich / MNW

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Indiepop / Retropop / Psykedelia

Spor:
Half Richard's
A Simple 'How Are You'
Emmanuelle
Make Your Day
They Haunt Me Still
Bought Your Ghost
Don't Know Why
What Would It Take
You're In Love, Again
Ivy Grows
Minivan Blues

Referanser:
Beach Boys
The Beatles
R.E.M.

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Piknikkurv

Pen, pen popmusikk som er hyggelig så lenge plata varer, men ikke så mye lenger.

Den modne leser vil kjenne til de store B-ene. For andre kan jeg opplyse at band som Beatles, Beach Boys, Byrds og Big Star har hatt en udiskutabel påvirkning på unge og gamle som ønsker å spille gitarpop. Dette gjelder også for The Bigger Lovers: Stor, pen pop med sterke henvisninger til gamledager. Dette kombineres med en lett indiepopinnstilling og mild psykedelisk dreining. De har et voksent sound som sikkert appellerer til lyttere som er trenet i denne stilarten, og av nyere inspirasjonskilder tør jeg gjette på R.E.M.

Honey In the Hive virker iblant like amerikansk som popcorn og tyggis. Småsnacks for nostalgikere. Hovedsakelig har de laget et hyggelig og fint album, men innimellom blir The Bigger Lovers så snille og pene at man går lei. Med andre ord litt søvndyssende, viljeløst og tafatt. Andre ganger igjen slår de til med stor og god pop, og da kan det være i en fryd å høre på - i passe porsjoner. Førstesporet er en sommerpreget feelgood-sak som passer godt i alle årstider. Don't Know Why er en koselig sak med søt smak av 60-tall og blomsterenger. You're In Love Again er et eksempel på låter så milde at man nesten blir kvalm. Rockealibiet Ivy Grows er en velfungerende avveksling. På avslutningen Minivan Blues er de langt inne i Beach Boys sitt territorium.

Ingen av låtene på Honey In The Hive kan karakteriseres som dårlige, men flere av dem er lette å glemme. De gjør ikke varig inntrykk, men er svært hyggelige mens skiva surrer og går. Det lukter grønt gress, blomster og solvarme kropper av Honey In the Hive. Ta den med på stranda eller piknik, der vil den nok finne seg til rette.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen