cover

It's Golden

Isolation Years

CD (2003) - North of no South / MNW / MNW

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Country / Folkrock

Spor:
Let's Step Aside
Frosted Minds
It's Golden
I'm Not Myself
Open Those Eyes
Say oh Say
Three Minute Convert
Don't Remind Me
She's So Ready
Preacher/Songwriter
Naked Natived

Referanser:
Tindersticks
Calexico
Wilco
David & The Citizens

Vis flere data

Se også:
Frosted Minds - Isolation Years (2003)
Cover the Distance - Isolation Years (2005)
Sign Sign - Isolation Years (2007)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Det er nye tider

Jeg tar på bind for øynene. Skyt i vei.

Det er nye tider. I løpet av 30 sekunder har Isolation Years fra Sävar utenfor Umeå i Sverige gitt meg tilbake hukommelsen som jeg som ofte mister når jeg lytter på et nytt album. Plutselig husker jeg hvorfor jeg bare elsker musikk. "Let's step aside" er som om finsk fjernsynsteater skulle vært tonesatt av Calexico og ha Robert Smith i hovedrollen.

Ja, la oss si det en gang til, dere. Jeg bare elsker musikk. Ettersom Tore Renberg har gått over til å elske Yngve, stjeler jeg hele formularet hans. Sånn. Isolation Years fikk det fram i meg. Jeg tar på bind for øynene. Skyt i vei.

Men først vil jeg som mitt siste ønske si følgende: "It's golden" høres muligens ikke så innsmigrende ut ved første gjennomlytting. Men den vokser. Selvfølgelig."Inland traveller" var den mest voksende utgivelsen i 2001. Og den vokser fremdeles.

Jeg var ganske skeptisk. Jeg liker ikke inderlighet. Jeg liker rock. Vel, egentlig er jeg ikke så tøff. Jeg har til og med a-ha i platesamlingen min.

Jacob Nyström synger som Morten Harket før han ble sveiset fast i skinnbuksene sine. Som en Morten Harket som aldri kommer til å hevde at sola alltid skinner på TV. For jeg innbiller meg at det snør mye i Sävar. Både på TVen og utenfor. De sitter inne i de svenske husene sine og spiller Yatzy og Amerikaner mens de spiser boller og drikker kaffe. Som en evigvarende norsk påskeferie. Bare med innlagt vann og strøm og ingen av disse masete skiturene. Og i alle fall uten Kvikk Lunsj. Nesten som et svensk Pleasantvillle.

Det høres fint ut, synes jeg.

Jeg vet at jeg nå er klissete og romantiserende, og det kledde meg kanskje ikke før. Men det er nye tider. Dere som oppdaget Isolation Years i 2001, vet vel allerede at "It's golden" har en mer positiv tone enn "Inland traveller". Dere som trodde at svensk musikk kom som byggesett fra Clas Ohlsson kan like så godt fortsette å høre på Cardigans.

Isolation Years er så mye mer. Det er som om Neil Young skulle begynt med trekkspill, og kanskje bli backet av en bedre utgave av Prudence.

Jeg vet ikke helt hva snøen som daler i Umeå inneholder. Eller om det er den berømte norrlandslufta som siver inn. Men plutselig får jeg en sånn inderlig lyst til å flytte til Nord-Sverige. Det er nye tider.

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 8/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Diverse artister - Østfoldminner

(Normann)

En døråpner til glemt populærkultur og et panorama over en rik underskog av musikalsk og poetisk talent.

Flere:

Kenneth Ishak And The Freedom Machines - Kenneth Ishak & The Freedom Machines
Thelma & Clyde - White Line