cover

A Celebratory Arm Gesture

Summer Hymns

CD (2001) - Misra / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indiepop / Indierock / Psykedelia

Spor:
The Twilight
One More Teardrop
Fuzzy Side of Life
After Hours
Turn Here
Something's Going On
Trolling on the Lake
I Could Give the World Away
Softigon
Everything At Best
Closure Eyes
The Daybreak

Referanser:
Of Montreal
Lambchop
Olivia Tremor Control
Great Lakes
The Flaming Lips
Grandaddy

Vis flere data

Se også:
Clemency - Summer Hymns (2003)
Clemency - Summer Hymns (2003)
Value Series Vol. 1: Fool's Gold - Summer Hymns (2003)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Sommerhymner fra Georgia

Mild og leken country-psykedelia med medlemmer fra bl.a Lambchop, Of Montreal og Elf Power.

Summer Hymns fra Athens, Georgia lever virkelig opp til navnet sitt. A Celebratory Arm Gesture er deres andre utgivelse, og her trekker de inn både psykedelia, vemodig pop og mild country som sentrale elementer i et sørstatsvarmt lydbilde. Bandet ble dannet i 1997 og frontes av Zachary Gresham (låtskriver, vokal, gitar). Han har fått med seg medlemmer fra lignende band som Elf Power (Adrian Finch) og Of Montreal (Dottie Alexander, Derek Almstead, Jamey Huggins). Med her er dessuten Alex McManus fra Lambchop og The Bruces, samt Peter Erchick fra Olivia Tremor Control. Da er det kanskje ikke så rart at Summer Hymns sprer toner av både sommerlig verandapop og blomstrende psykedelia.

Bandet bruker bare åtte minutter på å komme frem til spor seks(!), så man kommer ganske langt ut i platen før de virkelig flotte låtene kommer frem. De er til gjengjeld meget betagende, og vil kunne gå hjem hos fans av Neil Young og Robert Wyatt, såvel som Mercury Rev og Grandaddy. Something's Going On og Trolling on the Lake er en vemodig syntese av Syd Barrett møter The Flaming Lips på Gog Magog Hills, mens hviskende I Could Give the World Away og Everything at Best er pur popmagi med en søt bismak av country. Det er disse sporene som gjør A Celebratory Arm Gesture til en honningkrukke for bier som oss. Summer Hymns bryter opp platen med korte, snurrige instrumentaler med en snert av electronica (The Twilight, Turn Here, The Daybreak), og legger nok en dimensjon til sin mangeartede stil.

A Celebratory Arm Gesture er både for kort og noe kvalitetsmessig sprikende, men summa summarum er det en døsig og vakker plate, som skapt for å ligge i en blomstereng på en god dag mens man hilser de rosa elefantene som spaserer forbi i solskinnet velkommen.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Sleepy Sun - Fever

(ATP Recordings)

Øya-aktuelle Sleepy Sun har sluppet sitt andre album, nok en god grunn å dukke opp i Middelalderparken også i år.

Flere:

Broadway Project - The Vessel
Mew - No More Stories / Are Told Today / I'm Sorry / They Washed Away / No More Stories / The World Is Grey / I'm Tired / Let's Wash Away