cover

Under Black Skies

Purified In Blood

CD (2010) - Nightliner / Universal

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Metal / Hardcore / Thrash

Spor:
Summoning Storms
Thunderheads
Death Priest
Under Den Svarte Himmel
Beneath The Pyre
Mouth Of Doom
The Covenant Fall
End Is Now
Flesh And Frost
Scavengers
Blood Drenched

Referanser:
Kvelertak
Shot at Dawn
Mastodon

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Kalde gufs

Selv om Purified In Blood ikke pløyer ny mark med Under Black Skies, så er dette et flott comeback og et glimrende album.

Det er egentlig ikke så lenge siden disse søte, små guttene fra Hommersåk dukket opp i media med sitt debutalbum Reaper Of Souls. De vakte oppsikt med sine overtatoverte kropper, straightedge- livsstil, og hele to vokalister. Allerede året etter debuten ble de oppløst nettopp fordi noen var mindre rette i kantene (mer tørste) enn andre.

Den umiddelbare tanken da nyheten om dette comebacket ble annonsert, var at det føltes litt som smør på flesk. Dette litt på grunn av bandene Kvelertak og Soulvenom, som har flere av de samme bandmedlemmene. Og ikke minst på grunn av Shot At Dawn, Oslo-bandet i samme sjanger, som har fått blomstre fritt mens PIB har ligget brakk. Men PIB har heldigvis klart å lage en oppfølger som viser at de fortsatt har en plass på Norges metal-himmel.

Purified In Blood har vokst opp og gått fra en litt sped hardcore-sound til vass trashmetal, med masse innflytelser fra rock, doom og stoner. Dette gjør Under Black Skies til et veldig spennende album for den gjengse lytter - dette selger plater og skremmer ingen.

I tillegg til at kompisene fra Kvelertak bidrar som korgutter på låten Under Den Svarte Himmel, så bidrar Ulvers atmosfæriske lyder på intro og outro til at man lett lar seg bli tatt med til de kalde gufs ved Jærens havgap. Under Den Svarte Himmel er for øvrig den eneste låta med norsk tekst, og er sammen med låtene Beneath The Pyre og Flesh And Frost de desiderte høydepunktene.

Det nærmere femti minutter lange albumet er variert og lett å like. Morsomme, uforutsette brekk og soloer dukker opp her og der, som for eksempel den tostemte Chuck Berry-gitaren på låten Under Den Svarte Himmel. Det er tydelig at Purified In Blood er en lite selvhøytidelig og komfortabel gjeng.

Beneath The Pyre har masse sløye, tunge stoner-elementer, og mens Flesh And Frost er litt mørkere og raskere. Trommis Anders Mosness slår virkelig på stortromma denne gangen, og i tillegg har vokalene blitt mer voksne og hakket grovere, noe som kler det tunge lydbildet. Under Black Skies er nemlig en velprodusert skive, mikset av ingen ringere enn Matt Bayles, som blant annet har Mastodon på sin kred-liste.

Selv om Purified In Blood ikke pløyer ny mark med Under Black Skies, så er dette et flott comeback og et glimrende album.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Monster Mike Welch - Cryin' Hey!

(DixieFrog)

Unge og lovende Mike Welch kommer ut av det blå og leverer fra seg noe så deilig som en komplett, moderne bluesplate.

Flere:

Tom Middleton & Diverse artister - The Sound Of The Cosmos
Fire! - You Liked Me Five Minutes Ago