cover

Lost Songs

The Appleseed Cast

CD (2002) - Deep Elm / Tiger

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Alternativ / Indierock / Emo

Spor:
E to W
Peril parts 1,2 and 3
Novice
Facing North
Take
State nw/k
House On a Hill
Beach Gray
Novice Ambient Cannibalization

Referanser:
The Replacements
Sonic Youth
The Get Up Kids
Sunny Day Real Estate

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Gamle sanger, nye horisonter

Ni nyinnspillinger fra 1999 følger opp storslagne Low Level Owl.

Lawrence, Kansas-bandet The Appleseed Cast stod bak 2001s mest ambisiøse utgivelsespar med de to separate platene Low Level Owl, Vol.1 og 2. Her tok de den energiske og emosjonelle hardcore/indierocken et skritt videre inn i fremtiden, og med dagens studiotekniske muligheter skapte de en sammenhengende strøm av intrikate passasjer, fantasifull oppbygning og genreløs dybde. Overmodigheten betalte seg i form av to fascinerende og gjennomarbeidede plater som etablerte bandet som et av de mer interessante amerikanske undergrunnsband å følge, uavhengig av genre.

Low Level Owl er ikke de mest overkommelige å fordype seg i - på godt og vondt - og for dere som synes disse ble i meste laget å fordøye, så er årets Lost Songs gode nyheter. The Appleseed Cast returnerer her med en noe mer umiddelbar og oversiktlig form, en forening av "old-school og new-school songwriting styles" ifølge selskapet Deep Elm. Mange av disse låtene stammer opprinnelig fra 1999 (fra en innspilling den 14/5 for å være nøyaktig), og disse er nå spilt inn på nytt, og danner grunnlaget for Lost Songs. Det er klart at dette materialet var altfor bra til å bli lagt bort, og ved å gi ut en slik samling av "tapte sanger" bidrar de dessuten til å tone noe ned de voldsomme forventningene etter Low Level Owl .

Nyinnspillingene viser at Christopher Crisci & co. fortsatt evner å rocke fra seg, og selv om de hører hjemme i "emocore"-båsen, så bør ikke den merkelappen forhindre andre tilhengere av alternativ rock å sjekke ut denne, her finnes det spor av både Sonic Youth og Radiohead. På Peril Parts 1, 2 and 3 legger de seg på en nærmest hverdagslig rufsestil som mest av alt minner meg om The Replacements, mens åpningssporet E to W og Novice minner om hvordan bandet gjennom årene har blitt stadig mer talentfulle byggere av kompakte lag med melodiøs følsomhet vs. følsom støy. Her viser The Appleseed Cast at det ikke trenger å være noen motsetning i det å skape drivende, melodiøs rock med komplisert/uventet låtskriving. Facing North og fantastiske State N W/K er gode eksempler på hvorledes de hele tiden evner å holde lytteren i spenning ved hjelp av likevekt mellom aggresjon, melodiøsitet og dynamikk. House On a Hill og Novice Ambient Civilisation er instrumentale stykker av ambiens, feedback og støy som smeltes over i hverandre, og viser at de heller ikke frykter å bevege seg langs ukjente, mer eksperimentelle veier. Legg til de mer forsiktige og akustiske Beach Gray og Take, så er Lost Songs absolutt en fullverdig plate av et band som fortsatt står på høyden av sin karriere - selv om den mangler noe av storhetene til sine to forgjengere.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Foster The People - Torches

(Columbia)

Torches kommer til å gjøre at vi alle hopper rundt som noen skrullete idioter hele sommeren totusenogelleve.

Flere:

Funeral Diner - The Underdark
Diverse artister - 20 Years of Dischord