cover

Mirrored

Battles

CD (2007) - Warp / Voices Music & Entertainment (VME)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Eksperimentell / Math Rock / Post-rock / Indierock / Alternativ

Spor:
Race: In
Atlas
Ddiamondd
Tonto
Leyendecker
Rainbow
Bad Trails
Prismism
Snare Hangar
Tij
Race: Out

Referanser:
Helmet
Don Caballero
Tomahawk

Vis flere data

Se også:
B EP - Battles (2004)

(0 / 7) (0 / 7) (0 / 7) (0 / 7) (0 / 7) (0 / 7) (0 / 7)


Krefter i upløyd jord

Da Battles kom med plata Mirrored våren 2007, kan jeg ikke ha vært den eneste som fikk meg en overraskelse...

Denne omtalen er skrevet av Tuva Langfeldt, som bidrag i grooves Roskilde-konkurranse, sommeren 2008.

Mirrored er en plate du bør høre fra begynnelse til slutt, helst etter track-lista.

Allerede fra første låt blir øret og kroppsbeherskelsen satt på prøve. Race:In lader godt opp til den over gjennomsnittlig lange "hit'n" Atlas. Klarer du å sitte stille her er det noe gæærnt med enten kropp eller sjel. Rytmen er rå, overgangene presise, og overraskende momenter og vendinger gjør det til en spennende låt, selv i drøye sju minutter.

Kort pust i bakken avbrytes raskt av den kanskje vel intense Ddiamondd, dog en muligens perfekt plassering mellom to av platas lengste låter (totalt fire låter over syv minutter). Den andre, Tonto, er av en roligere karakter, dog i så forstand at den har roligere elementer, men er definitivt ikke taffelmusikk av den grunn. En rolig intro og outro avbrytes av et variert parti, vokalen kan nærmest minne om noe en kunne hørt i steinalderborgen til Ronja Røverdatter!

I Leyendecker finner vi det vi nå har blitt vant til (og overveldende bra er det!), trommis John Staniers hardtslående punktlighet og rytmen som aldri tar pause. Her også den vridde vokalen (dukker opp i flere av låtene) som slynger seg gjennom låta. Neste, Rainbow, er albumets lengste, og kanskje mest eksperimentelle. Her kan det virke som vi kastes rett ut i psykedelia! Virvar av uant grad kan dog stimulere, noe Rainbow beviser. På Bad Trails overtar den nattlige jungel, mystisk, skummelt, men plutselige fuglekvitter og vokal (som er av det noe sjeldne i Battles-låtene) gjør skogsturen interessant, og, ja, eksotisk. Race:Out avrunder albumet på en måte bare Battles får det til. Tilsynelatende kaotisk, men rytmisk og lekende lett.

Med en slagkraftig rytme og et lekent og stort lydbilde uten særlig til sammenligningsgrunnlag, viser gutta krefter og nytenkning jeg gjerne skulle sett mer av fra flere. Battles har våget seg ut på upløyd jord – DET FUNKER!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Salvatore - Tempo

(Racing Junior)

En platepreiker biter seg selv i halen mens han kiles på kroppens mest edle steder.

Flere:

Shining - Blackjazz
Dan Sartain - Dan Sartain vs. The Serpientes