cover

Is This It

The Strokes

CD (2001) - RCA / BMG

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Punk / Garasjerock

Spor:
Is This It
The Modern Age
Soma
Barely Legal
Someday
Alone, Together
Last Nite
Hard To Explain
New York City Cops
Trying Your Luck
Take It Or Leave It

Referanser:
The Velvet Underground
Black Rebel Motorcycle Club
Television
The Fall
The White Stripes
And You Will Know Us By the Trail of Dead
The Stooges
Spoon
Clinic

Vis flere data

Se også:
Room On Fire - The Strokes (2003)
Room On Fire - The Strokes (2003)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Ny rock fra New York City.

En eksplosjon av lyst, vitalitet og ungdommelig pågangsmot.

Endelig var det gøy med rock igjen. Visst har vi blitt servert musikalske delikatesser fra band som And You Will Know Us By The Trail of Dead, At the Drive-In og The White Stripes den siste tiden, men dette var kun et forvarsel. Disse bandene var sekteriske bevis for at rocken igjen hadde fått satt fokus riktig etter å ha blitt bortrøvet av storkapitalen i etterdønningene etter Nirvana.

The Strokes går mye lengre enn disse heltene fordi de forener mor, far og barn om den samme musikken. Det er ingenting revolusjonerende eller nytt med dette. Det er kun bass, et par gitarer, trommer og vokal. Det er heller ikke instrumentering eller nye riff det alltid er snakk om! Bandet har en glød og en energi som smitter av seg, samtidig som de er lett tilgjengelige og rytmisk eksalterende i sin rett frem eksplosjon av lyst, vitalitet og ungdommelig pågangsmot.

De er bandet som kan omvende en oppvoksende generasjon av hiphopere og trancedansende ungdom til rocken. Det er noe romantisk, handlingsmettet i bandets betydningsløse men likevel betydningsfulle uttrykk for lyst, hat og ungdommelig oppgjør med foreldregenerasjonens regler for moral og etikk og etiquette. I likhet med mange av de klassiske rockebandene betyr det nesten; men bare nesten... mer hvordan ordene klinger i munnen enn det de uttrykker.

Bandet blander vilt fra rockehistoriens aller øverste hylle. Her er Velvet Underground, Richard Hell & The Voidoids, Television, The Stooges og The Jam om hverandre med snedig presisjon. Låtene preges av kompromissløst attack, potent driv, oppfinnsomme temposkifter og musikalske brytninger, men er samtidig befriende enkle og direkte.

Vokalfraseringen er forførende spent av overstyrt vokalkraft og smarte gitarriff. Anklag dem gjerne for å være ufullendte og uferdige. De har kanskje ikke ennå utnyttet sitt potensiale fullt og helt (det skal bare mangle, de er ikke mer enn i sine tidlige tyveår!) Musikken må eventuelt være fort glemt, skjønt det tror jeg heller ikke. De tar likevel innersvingen på deg gjennom raffinert kulhet og de feteste riffene på denne siden av...

New Yorkerne er øyeblikkets musikalske konger. The Strokes er lyden av 2001 og det er ingen ting du kan gjøre fra eller til. Pell deg bare bort til din lokale platepusher og få skiva først som sist.

PS: Denne musikken skal ikke lastes ned fra nettet!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Suicide - American Supreme

(Blast First / Mute)

Suicide er endelig tilbake, og legger det amerikanske imperiet på skafottet.

Flere:

The Elected - Sun Sun Sun
David Thomas Broughton - The Complete Guide to Insufficiency