cover

Motion to Rejoin

Brightblack Morning Light

CD (2008) - Matador / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Blues / Gospel / Folk / Slowcore / Psykedelia / Frifolk

Spor:
Introduction
Hologram Buffalo
Gathered Year
Oppressions Each
Another Reclamation
A Rainbow Aims
Summer Hoof
Past a Weatherbeaten
When Beads Spell Power Leaf

Referanser:
Vetiver
Feathers
MV & EE
Dead Meadow
Bohren & Der Club of Gore
Spiritualized
Mojave 3

Vis flere data

Se også:
Brightblack Morning Light - Brightblack Morning Light (2006)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Sunday Morning Coming Down

Lite nytt fra tipien til Brightblack, men deres horisontale jammer er like delikate som alltid.

Brightblack Morning Lights tredje plate er en naturlig forlengelse av deres to første. Lite har med andre ord skjedd. Livet går sin gang i teltleiren. Dette er ikke musikk som haster avgårde - for å si det pent. Den duver horisontalt og gynger i hengekøyetempo. Den myke og langsomt flytende følelsen forsterkes av utstrakt tangentbruk, fløyter og blåsere. Fri for skarpe kanter, huggende gitarer eller brå vendinger, bare den skurrende fuzzen på åpningssporet ødelegger for zen-lignende opplevelser.

Vi har altså å gjøre med to moderne naturmennesker, åndelig søkende og med blikket vendt bort fra moderniteten. Nathan "Naybob" Shineywater og Rachael Hughes er fremdeles de to mest sentrale figurene i denne teltleiren, men de har besøk av en liten gruppe likesinnede sjamaner og indianere som gir gode bidrag. Særlig er koringen delikat, og den bidrar til å gi et nærmest gospelpreg over bandets vannpipe-blues.

Brightblack Morning Light kan fort latterliggjøres for sin "new age-visdom", platen er innspilt med solkraft i New Mexico, og tekstene sentrer rundt temaer som naturens egenskaper og urmenneskers klokskap. I see the places where the tee-pee once was risen/Everybody knows up here the tee-pee holds a wisdom som de synger innledningsvis. Og joda, det er noe av dette som kan virke litt pretensiøst, budskap om fred og forsoning er ikke alltid like enkelt å formidle: I still live in a little tent, & we've been friends ever since. Men det er også noe genuint over denne gjengen, og det er ikke de enkelte tekstfrasene (de kan ikke høres uansett) - ikke engang de enkelte kuttene - som er viktige her. Motion to Rejoin er riktignok delt inn i noen spor, de fleste på 7-8 minutter, men disse følger alle samme tempo, groove og register. Ved en rask gjennomspoling høres alt likt ut, (det er forsåvidt riktig nok) og noe kan virke som deler av en tåkete jamsession. Men ikke la deg lure av at dette bare er lat hippieharmoni eller søvnig zonking. Motion to Rejoin er gjennomarbeidet og låter ikke minst fett - i mangel av et mer presist ord - fra begynnelse til slutt.

Ta deg tid til å finne din meditasjonsstilling og du vil være låst der en god stund. Matador har for øvrig sørget for at både LP og CD ser ytterst delikat ut, dette er en plate du vil ha i samlingen din og som du kan trekke frem på dager da verden ikke trenger å gå så fort.

Jeg går tilbake i dvale - vekk meg til våren.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Like Rats From a Sinking Ship - We Get Along Like A House On Fire

(The Perfect Hoax)

Heseblesende galskap, aggressivitet, stakkato temposkifter og nihilisme. Vel, det er i hvert fall et forsøk på å sette LRFASS i bås.

Flere:

Madder Mortem - Desiderata
Motif - Expansion