cover

Mr. Clean

Hayseed

CD-EP (2002)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardrock

Spor:
Want
On My Mind
Nowheresville
Mr. Clean
Bumpershine Overdrive
New Machine

Referanser:
Bad Company
Whitesnake

Vis flere data

Se også:
Millionaire - Hayseed (2003)

(2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7)


Gamle knep

Uinteressant norsk hardrock med klare røtter i gamledager.

Det er ikke mange ferske band som baserer musikken sin på amerikansk 70/80-talls tradisjonell hardrock. Dette gjør vel Hayseed nesten unike, men langt fra originale. Ærlig talt var vel salgspotensialet for denne type rock ti ganger så stort for 15 år siden, mens det rockesugne publikumet fortsatt syntes Whitesnake var et vitalt og spennende band. Det er for såvidt ingen skam å skue bakover. Tross alt er det jo det de fleste av dagens rock'n'roll artister gjør, i større eller mindre grad.

De seks låtene på Mr. Clean holder seg innenfor hardrock-oppskriften hele veien. Det er ingen grunn til å tvile på at de driver med det de liker aller best. Her har man proppa låtene fulle av bluesrockgitar kombinert med halvhes machovokal. Grunnen til at de likevel ikke når opp til sine inspirasjonskilders knær er at de er altfor pregløse. Låtene er generelt ganske anonyme. Innspillingene har ikke den type driv eller troverdighet man kunne ønske seg. Det er som om de veit hva de vil, men ikke får det til. Resultatet blir oftest intetsigende og tamt. Ikke en gang føles det som riff eller soloer sitter planta i trommehinna.

Hayseed bør ta noen runder i øvingslokalet før de går i studio igjen. Ikke for å bli bedre på instrumentene eller mer samspilte, men for å finne en gnist som smitter over på lytteren. Nå er vel dette antagelig en demo som ikke vil gå gjennom det etablerte distribusjonsnettet, eller bli lagt ut i platesjapper. Dermed bør man kanskje ikke ta innspillingene så seriøst. Likevel er det ikke grunn til å tro at stjerneprodusenter eller annet bransjemaskineri kunne gjort så mye mer med dette. På baksiden står det "Norway's leading hard-rock orchestra". Å nei, så dårlig står det ikke til. Det finnes da spennende band i alle avgreninger av hardere rock her i landet, Hayseed er ikke et av dem. Deres trad-rock med små innslag av boogie fenger meg i svært liten grad.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Bertine Zetlitz - Sweet Injections

(Capitol / EMI Virgin)

Den hyperaktive ertekroken har funnet seg en lysere skog for utfoldelse av sjofle pek.

Flere:

Wire - Red Barked Tree
Richmond Fontaine - Post to Wire