cover

Do The Maggot

The Maggots

CD (2003) - Low Impact / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Garasjerock / Punk

Spor:
Baby I'm Lost
Goin' Ga Ga (Over You)
Make Me Shake
I Know Your Name
You're So Ugly (That It Hurts)
It's Gonna Be Alright
Out Of My Cave
I Wanna Go Home
Circle Sky
Just Another
Running Out Of Time
Move It

Referanser:
Wrecks
The Sonics

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Kjöttbullar i garasjen

En skive som bør gå rett inn i garasjen til alle med bollesveis og myggsko.

The Maggots har plugga seg inn i 60-tallets garasjepunk. De klarer likevel å høres friske og sprelske ut. Do The Maggot er svenskenes tredje langspiller. Soundet er til tider ganske punka og ganske rått. Trioformatet bidrar til at bandet høres primitivt ut, i positiv betydning.

Gnistrene flyr i like stor grad her på de tidligere utgivelsene. Det som gjør at man ikke blir helt spinnvill av dette er at The Maggots aldri har klart å samle nok knallåter på ei skive. Mye er hyggelig garasjeflørt, men det er i blant et stykke mellom kremlåtene. Dermed kan det i blant bli litt mye monotont fyll.

Når dette er sagt, vil jeg påpeke at gitarist og vokalist Måns P. Månson (også gitarist i Wrecks) kan sin rock'n'roll. Han lirer av seg det ene energiske riffet etter det andre. You're So Ugly (That It Hurts) har ikke bare en små-artig tittel, men også et av de tyngste riffa. Dette er rock som appellerer til alle som drømmer om spisse sko og bollesveis. De med bred 60-talls representasjon i platesamlinga vil kanskje kjenne igjen Monkees-låta Circle Sky.

Do The Maggot kommer ikke til å stå som noen milepæl i skandinavisk garasjerock, men er nok hyggelig lytting for de som kjenner en del til den opprinnelige garasjerocken eller stadig er avstandsforelska i enkle rock'n'roll-triks og midt-i-trynet-gitarer.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Espers - Espers II

(Drag City)

Årets vakreste plate? Tatt opp på en bølgende eng ved Stonehenge, innspilt på et grønt løvblad og fremført av seks druider på sopptur.

Flere:

Lemmus Lemmus - Lemmus Lemmus
Richard Swift - Dressed Up for the Letdown