cover

Blueprint

The Bongolian

CD (2006) Indie

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Soul / Jazz / Funk / Elektronika

Spor:
Agent Hardigs
Del-Ray
Badger Burgess
Sad Curtis
House of Voodoo
16th Century Troubador
The Hoodwink
Psyche Yamm
Ferris Wheel
Victoria Park
Soul Caravan
Freddie's Dreaming
Routemaster Ride

Referanser:
Big Boss Man
Jimmy Smith
Lonnie Smith
Brian Auger

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


I bongoland (Berkshire)

Fengende og cheesy mod-soul-funk fra Berkeshire.

The Bongolian er et sideprosjekt fra Nasser Bouzida, mest kjent fra Hammond mod-soul-funk fenomenet Big Boss Man. Blueprint skiller seg ikke mye fra Big Boss Man, men er i enda større grad instrumental og baserer seg på fengende grooves som fanger opp mye av ånden fra midten av 1960-tallet.

Dette er også i enda høyere grad en hylles til Hammond-gudfar Jimmy Smith med sin svirrende Leslie-effekt som han i stor grad bidro med å gjøre populær – på slutten av 1960-tallet ble den brukt på piano, gitarer, stemmer og egentlig alt mulig annet som gurglet på platene fra den gang (Blue Jay Way, noen?).

Inne i heftet står oppskriften på hvordan å bygge opp et spor på Smith-metoden: Start først med perkusjonssporene, for eksempel fire spor med bongos i forskjellige tempi. Fyll videre på med congas, queeka, kubjeller, timbales, maracas og etterhvert et fullt trommesett. Legg så på et veldig fett, lavt Hammond eller synth-spor og bygg opp et melodisk, psykedelisk lydskap for en "chilled-out" stue eller for et 24-timers non-stop danseparty. Hva sier dere om titler som Psyche Yamm, Soul Caravan eller House of Voodoo? Dette er et ekte soloprosjekt der Bouzida spiller alle instrumenter selv – og kommer bra i mål med det!

De 13 sporene på Blueprint repeterer kanskje denne formelen litt vel mange ganger, men i små doser er innholdet her utrolig fengende og cheesy på en gang. Er du ukjent med Bog Boss Man så sjekk imidlertid ut dette hovedprosjektet for en oppvisning i uimotståelig mod-soul-funk!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Simon Joyner - Skeleton Blues

(Jagjaguwar)

Skeleton Blues er countryrock frå baksida av stadion, blues frå ein dysfunksjonell avenue, og folkrock med klør frå ei sjel som blør.

Flere:

Robin Williamson - The Iron Stone
The Clientele - Strange Geometry