cover

Glöggerne & Martin Klapper with Dr. Chadbourne

Glöggerne & Martin Klapper & Eugene Chadbourne

Vinyl 10" (2009) - Tonometer

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Eksperimentell / Folk / Elektronika

Spor:
Lonesome Fugitive
Big Black Train Blues
It Was a Good Year for the Wine
Shooting Creek
North Carolina
Noise-ish

Referanser:
The Legendary Stardust Cowboy
Kevin Blechdom
Shockabilly

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Eugene møter danskene

En banjo-improvisatør møter leketøyselektronikere. Resultatet blir da også deretter.

Eugene Chadbourne har brukt hele sin artistkarriere - og det er omtrent en halv mannsalder - på å utforske yttergrensene av amerikansk folkmusikk, og tøye disse så langt som mulig. Avantgardistisk av natur, leken og grenseløs til sinns, har han bidratt til å gjøre blant annet banjomusikk tolerabel inn i langt mer kunstnerisk sobre sfærer enn fjellheimen, og han er en naturlig del av musikalske sirkler som inkluderer John Zorn, Fred Frith, Sun City Girls og Derek Bailey. Mitt første møte med Eugene Chadbourne var for herrens mange år siden. Da spilte han på en elektrisk rive. Jeg har ikke sluttet å forundre og glede meg over ham siden.

Det er derfor slett ikke unaturlig at han opptrer sammen med den danske elektronika-duoen Glöggerne (inkludert tsjekkiskfødte Martin Klapper) som også er ganske frilynte i sitt virke - dog på en annen kant. Selv om amerikaneren er kreditert som gjest ("With Dr. Chadbourne"), så er det faktisk han som står i sentrum og dominerer det som skjer på denne lekre titommeren med blank vinyl og en samlet spilletid på 25 minutter.

Den kreative energien har nok fått lov til å løpe fritt på en innspilling uten særlig åpenbare grenser. Vi møter et salig kaos av banjo-improvisasjoner og fjelljodling iblandet en haug udefinerbare lydkilder, nærmere bestemt 40 kilo med leker, forsterkede objekter av ulik art og bittesmå elektroniske duppedingser.

Spennende? Tja, det er i hvert fall snålt! Jeg synes det funker best når de møtes i en klassiker som Lonesome Fugitive (Merle Haggard) uten å dekonstruere den fullstendig. Her har Chadbourne og Glöggerne funnet en balanse som funker, og som virker naturlig. Andre steder virker danskenes innspill mest forstyrrende og deres innspill lite integrert (som på Ernest Tubbs It Was a Good Year for the Wine), men det er kanskje meningen. Den sammenhengende troikaen som utgjør side 2 - Shooting Creek/North Carolina/Noise-ish - tar helt av og her fyker de alle steder og ingensteds på samme tid. Litt for krevende for hjemmebruk, men sikkert hilarious på en scene.

Dette er ikke en plate som vil nå de store masser, men i kraft å kun være trykket i 500 eks. (nummererte) så er det da heller ikke meningen.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


David Thomas Broughton - The Complete Guide to Insufficiency

(Plug Research)

Enkelte har det i blodet. Noen besitter kvaliteter som andre bare kan drømme om. Møt David Thomas Broughton.

Flere:

Gwen Stefani - Love. Angel. Music. Baby.
Kråkesølv - Trådnøsting