cover

For All Happy Endings

David & The Citizens

CD (2002) - Adrian Recordings / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Poprock / Indiepop

Spor:
Birch & Aloe
Pink Evening
I've Been Floating Upstream Since We Parted
Divine
Something, not Sunlight
Song Against Life
Belly Full of Butterflies
Things They Hold So Dear
Hangin' In The Air
Now she sleeps in a box in the good soil of Denmark
Daydream with Dan & Mum
4th of July
For all Happy Endings

Referanser:
Beck
Belle & Sebastian
Tom Waits
bob hund
Wilco
The Soundtrack of Our Lives
Isolation Years

Vis flere data

Se også:
Until the Sadness Is Gone - David & The Citizens (2003)
Until the Sadness Is Gone - David & The Citizens (2003)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Mer gladpop fra Sverige

Med trompet, orgel, munnspill, trekkspill, banjo og stylofon kan musikken til David & The Citizens beskrives som skjev, annerledes og en smule særegen

Alt som betyr noe for David & The Citizens er å spille musikk og dessuten spille musikk som betyr noe. Det handler om at låtene skal få blomstre som de er, ved å gå egne veier og å være annerledes. Om å være tydelig der man kanskje ikke passer inn og å være ærlig mot seg selv.

Malmö-kvintetten David & The Citizens ble dannet av frontfigur og låtskriver David Fridlund i begynnelsen av 1999 og ble lagt merke til etter en oppsiktsvekkende liveopptreden hjemme i Sverige på Blekingska nationen i Lund. Etter hvert kom trompetisten Magnus Bjerkert med i bandet og sammen begynte de å finne sin stilart. I april 2001 debuterte David & The Citizens med en firespors EP med samme navn som fikk mye positiv omtale i pressen og raskt solgte ut. Samme året kom deres andre EP med tittellåten I've Been Floating Upstream Since We Parted som ble spilt flittig på svensk radio.

Med trompet, orgel, munnspill, trekkspill, banjo og stylofon kan musikken best beskrives som skjev, annerledes og en smule særegen. Bandet liker å bruke piano eller gitar i bunnen og bygger ofte låtene opp fra rolig melankoli til et fyrverkeri av nevnte instrumenter. Tekstene er personlige og handler om det meste som foregår i livet.

David & The Citizens blir ofte sammenliknet med en rekke artister som Beck, Belle & Sebastian, Tom Waits, Bob Hund, Wilco med flere. Personlig synes undertegnede at de minner mye om svenske The Soundtrack Of Our Lives og Isolation Years.

Albumet "For All Happy Endings" åpner med en instrumental improvisasjon hvor trekkspill og pumpeorgel er fremtredende. Pink Evening og I've Been Floating Upstream Since We Parted er to glad-poplåter med fengende refreng som kunne gått rett inn på P3s spilleliste. Andre spor som bør nevnes er Song Against Life, hvor David Fridlund synger en vakker fengende duett sammen med kjæresten Sara Culler, og den akustiske Now She Sleeps In A Box In The Good Soil Of Denmark som faktisk minner litt om Placebos Every you, Every Me.

David & The Citizens har fått mye oppmerksomhet i hjemlandet, men dersom de fortsetter å imponere på dette viset bør det ikke bli lenge til før de slår gjennom også her til lands.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


TV on the Radio - Dear Science

(4AD)

Er TV on the Radio det aller beste bandet der ute akkurat nå?

Flere:

Geoff Berner - Whiskey Rabbi
Paganus - Skogsrock