cover

Wonderful Feel

Uncle's Institution

CD-single (2001) - Uncle's Institution / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Julekort fra Ørsta

Institusjon fra vestlandet kan bli neste års store popnavn.

Uncle's Institution kommer som nissen fra det blå med sin lille førjulsgave Wonderful Feel. Denne to-spor korte singelen er i all sin beskjedenhet en av årets mest fortryllende.

Brainchild Egil Olsen fra Ørsta gjør like gjerne alt selv; skriver, fremfører, illustrerer og distribuerer. Den hjemmekoselige stemningen er i høy grad til stede, uten at det låter muggen kjeller eller tilgjort lo-fi'sk av den grunn. Dette er fengende og bittersøt pop ikledd passende naive tekster. Litt St. Thomas, uten hatt og fele.

Wonderful Feel er en tilsynelatende happy-go-lucky julelåt, men med hviskende snev av melankoli og tristesse, "...glad it's only christmas once a year...' som det heter avslutningsvis. Kombinasjonen av Rudolf, reinsdyrbjeller og glade komp gjør den ganske så hyggelig likevel. Oh Boy Oh Yeah er ingen julelåt, men en lang og langsom vise som er pakket inn med en akustisk gitar, fløyte og Olsens skjelvende vokal. Riktig så vakkert har det blitt.

Med så mye hyggelig julemusikk vi har fått fra den norske indie-scenen i år, så er det nesten så en skulle ønske at jula hadde vart helt til påske. Til da skal det også bli artig å se hvor langt Uncle's Institution har kommet.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Fleet Foxes - Fleet Foxes

(Sub Pop / Bella Union)

Eit ruralt pop-under tufta på gamle tonar, like naturleg og friskt framstilt som lerkesong ein grønnkledd vårdag.

Flere:

Pink Mountaintops - Outside Love
Atomic - Feet Music